Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Η δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη και οι αμετανόητοι...

Ελένη Παπαδάκη

Η Ελένη Παπαδάκη (4 Νοεμβρίου 1908 - 21 Δεκεμβρίου 1944) υπήρξε κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός που διέπρεψε σε ποικίλους ρόλους. Το πέρασμά της από την ελληνική σκηνή άφησε ένα μυθικό αποτύπωμα ανεπανάληπτο και ήδη σε ηλικία 36 ετών κατόρθωσε να οικοδομήσει ένα μέγιστο παράδειγμα ολοκληρωμένου καλλιτέχνη σύμφωνα με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο (Παγκόσμιο Βιογραφικό λεξικό, τόμ 8 σ.134, Εκδοτική Αθηνών 1988). 
Η απόφαση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, να ονομάσει μια αίθουσα στο REX, αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη", της ταλαντούχου ηθοποιού που κατακρεούργησαν οι κομμουνιστές της εγκληματικής οργάνωσης ΟΠΛΑ στα Δεκεμβριανά, χαιρετίστηκε από πολλούς σαν μια καθυστερημένη, οφειλόμενη τιμή, σε μια από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού θεάτρου. 
Αυτή η απόφαση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των αμετανόητων κουκουέδων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών διότι "συντηρεί και αναπαράγει μια ζοφερή και δολοφονική εικόνα για το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα"! 
Όσες/όσοι επιθυμούν να μάθουν λεπτομέρειες για τα παρασκήνια της δολοφονίας της Ελ. Παπαδάκη (στην οποία εμπλέκονται πολλά ονόματα πασίγνωστων αργότερα ηθοποιών, Μυράτ, Τσαγανέα κλπ που υπήρξαν συναυτουργοί λόγω φθόνου και επαγγελματικής αντιζηλίας) ας διαβάσουν το συγκλονιστικό και αποκαλυπτικότατο άρθρο του αείμνηστου Μάνου Ελευθερίου που είχαμε αναδημοσιεύσει παλαιότερα εδώ:






Δεν υπάρχουν σχόλια: