Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Παρά φύσιν ιδεολογία!


Παρά φύσιν ιδεολογία!

Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι!
Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,
καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι,
για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί.
(«Οι λύκοι», Κ.Παλαμάς)

Συνεπής στις ιδεοληπτικές τοποθετήσεις του, ο Νίκος Φίλης τράβηξε για μια ακόμα φορά επάνω του, τα φώτα της δημοσιότητας. Αν δεν είχε κάποιο θεσμικό ρόλο, θα ήταν απλά ένας ιδεοληπτικός πολίτης αυτής της χώρας. Όμως μοίρα κακή τον έχρισε να παριστάνει τον Υπουργό Παιδείας, στην κομβικότερη στιγμή της ιστορίας του έθνους.

Αυτή την φορά, το θολωμένο του μυαλό του είπε να τα βάλει με τη γλώσσα. Χαρακτήρισε «παρά φύσιν» την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και γενικά παρουσιάζει μια διάθεση να κομίσει το πνεύμα αλλαγής που έχει φέρει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στη γλώσσα μας.

Είναι πλεονασμός θεωρώ να του θυμίσουμε την ομορφιά και την αδιάκοπη ιστορία της γλώσσας μας, τη γλώσσα που μιλάμε με τον ίδιο τρόπο από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα. Είναι επίσης πλεονασμός να του θυμίσουμε τα λόγια με τα οποία έχουν εκφραστεί μεγάλοι άνδρες γι’ αυτήν. Δεν μπορεί να τεθεί θέμα αμφισβήτησης της σημασίας της. 

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Ο κος Φίλης, εξέχον μέλος της χειρότερης κυβέρνησης που έχει περάσει από αυτόν τον τόπο, είναι ο ενορχηστρωτής της επίθεσης στα ταυτοτικά στοιχεία του λαού μας, που μας συνέχουν ως έθνος. Με ύφος και ήθος κομισάριου, έχοντας ως δεξί, συγγνώμη, αριστερό του χέρι τον Αντώνη Λιάκο, πνευματικό πατέρα των Ρεπούση, Αναγνωστοπούλου, Δραγώνα και λοιπών της σχολής των αναθεωρητών της ιστορίας, συνεχίζει απτόητος το καταστροφικό του έργο. Ο ρόλος του καθοδηγητή που του έχει ανατεθεί δεν είναι νέος, αφού πριν την κάθοδό του στην πολιτική, υπήρξε διευθυντής στην εφημερίδα «Αυγή», την δημοσιογραφική ναυαρχίδα και κύριο εκφραστή της παρέας του 3%.

Στοχεύοντας στα παιδιά, στο μέλλον αυτού του τόπου, θέλει να ετοιμάσει τις επόμενες γενιές ασπόνδυλων πολιτών. Πολιτών αποκομμένων από τις ρίζες, το παρελθόν, τις παραδόσεις τους οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα υποθηκεύσουν το μέλλον των επόμενων γενιών για περισσότερα από τα 99 χρόνια που η παρούσα κυβέρνηση υποθήκευσε τον τόπο μας.

Αφού θα έχει χτυπηθεί η γλώσσα, η ιστορία, η θρησκεία και ο πολιτισμός μας, οι ανέστιοι πολίτες της χώρας μας δεν θα νοιώθουν κανέναν δεσμό με τον τόπο τους, δεν θα αισθάνονται τίποτα γι’ αυτόν και έτσι ως άτομα αυθύπαρκτα, απομακρυσμένα από την κοινωνία προσώπων, θα είναι εύκολη λεία στα χέρια των κάθε λογής αρπακτικών που εποφθαλμιούν να διαλύσουν την πατρίδα μας και να την μετατρέψουν από χώρα σε χώρο. Δεν θα υπάρχουν αντιστασιακά αντανακλαστικά, δεν θα υπάρχει λόγος και διάθεση αντίστασης, μόνο υπακοή και υποταγή στα κελεύσματα των δανειστών μας και όποιων άλλων έχουν παρόμοια διάθεση. Οι Έλληνες φοβισμένοι και από την οικονομική λαίλαπα, θα γίνουν εθελόδουλοι για να σώσουν το τομάρι τους και μοιρολατρικά θα περιμένουν το τέλος…

Ο Φίλης και οι σύντροφοί του, ως θιασώτες της υλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων, κατασκευάζουν εφήμερους, μαζοποιημένους ανθρώπους, εντελώς απομακρυσμένους από το επέκεινα, παγκοσμιοποιημένους πολίτες, μονάδες ενός πολυπολιτισμικού χυλού. Προτείνουν λιγότερο κόπο, ήσσονα προσπάθεια, εύκολη επιτυχία, ισοπεδωτική αντιμετώπιση των αδιάφορων μαθητών με αυτούς που ενδιαφέρονται και προσπαθούν.

Η κυβέρνηση με το πρόσφατο μνημόνιο που υπέγραψε απέδειξε στα αφεντικά της την πίστη της και υπενθύμισε για ποιο λόγο πρέπει να μείνει στην εξουσία. Γνωρίζοντας πως μετά απ’ τη λήξη της θητείας της, ακόμα και στο τέλος της τετραετίας να έρθει αυτή, δεν θα ξαναδεί εξουσία, προσπαθεί να συντομεύσει και να εφαρμόσει όλες τις νοσηρές σκέψεις και ιδεολογίες της, φανερώνοντας σε όλους τον νεοραγιαδισμό της και στους ψηφοφόρους της το έγκλημα που διέπραξαν.

Όπως είναι κατανοητό, αυτές οι πολιτικές οδηγούν μεγάλο μέρος του λαού σε ακραίες επιλογές και αυτό είναι θέμα που πολλοί παραβλέπουν. Το εκρηκτικό μείγμα που φτιάχνεται από τέτοιες πολιτικές μαζί με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, που όπως φαίνεται σύντομα θα ξαναδούμε μπροστά μας με μεγαλύτερη ένταση, το δημογραφικό πρόβλημα που και αυτό διογκώνεται, καθώς και ο εθνομηδενισμός που εξυφαίνεται σε όλες τις επιλογές της θλιβερής κυβέρνησης, χτυπούν το καμπανάκι για τα μελλούμενα.

Η πατρίδα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Όσο μένουν αυτοί πάνω, τόσο πλησιάζουμε την άβυσσο. Ας αντισταθούμε παντοιοτρόπως στα ύπουλα σχέδιά τους και ας παλέψουμε για να τους διώξουμε.

Κλείνοντας, ξανά ο Παλαμάς μας δείχνει τον δρόμο στα σχέδια του Φίλη και της παρέας του για τη σκύλευση της γλώσσας μας: «Για τη μητέρα γλώσσα μας τα λάβαρα κρατείστε»!

Ο Παναγιώτης Δ. Κωστόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.

Είναι πτυχιούχος ιδιωτικής σχολής Τουριστικών και Ξενοδοχειακών επαγγελμάτων, απόφοιτος της σχολής «Οργάνωση και Τεχνολογία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας και πτυχιούχος της σχολής «Ελληνικού Πολιτισμού» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Άρθρα του έχον δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος σε ιδιωτικές Τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: