Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Προσπάθεια σπίλωσης της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας


Κάποια αμετανόητα σταλινοτραφή κατακάθια επιχείρησαν να σπιλώσουν και να υποβαθμίσουν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού με μια προκλητική και εξ ίσου γελοία ανακοίνωση, επικαλούμενοι αρρωστημένα προπαγανδιστικά εφευρήματα με μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέμματα. Αυτά τα θλιβερά απολιθώματα αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι λαοί τους πέταξαν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας οριστικά και αμετάκλητα και οι κρωγμοί τους μόνον οργή προκαλούν.
ΔΕΕ

Μια απάντηση


Με έκπληξη, αγανάκτηση και θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών» Νάουσας στοχοποιώντας τις εκδηλώσεις Μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων και επιδιώκοντας να τις παρουσιάσει ως «λογίδρια μίσους και ψηφοθηρίας».

Στην μακραίωνη ελληνική ιστορία πέρα από τους ήρωες και τις ηρωίδες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες εμφανίζονταν στον αντίποδα, κατά καιρούς, σκοτεινές μορφές, προβληματικά άτομα, ψυχικά ερείπια: Εφιάλτες, Πηλιογούσηδες και κάθε είδους ηθικά και κοινωνικά απόβλητα, που με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες έσπευδαν να προδώσουν την χώρα τους και τους συντοπίτες τους.

Η έκπληξή μας προήλθε από το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο που ο λαός και η χώρα υποφέρει πολλαπλά, υπάρχουν ακόμα άτομα που με τις ξεπερασμένες ιδεολογίες τους, που έχουν καταντήσει πλέον ιδεοληψίες και ιδεοπληξίες, συντάσσονται με τον εχθρό.

Η αγανάκτησή μας προήλθε από το γεγονός ότι επιχείρησαν με άσκοπα και άτοπα επιχειρήματα να υποβαθμίσουν τα τουρκικά εγκλήματα, να τα αποσιωπήσουν και να στρέψουν σε άλλες κατευθύνσεις την αγανάκτηση ολόκληρου του ελληνικού λαού για την γενοκτονία του ποντιακού και μικρασιατικού ελληνισμού, ισχυριζόμενοι ότι «…το αίμα τους χρησιμοποιείται από τον εθνικισμό, φασισμό, αντικομμουνισμό της πολιτείας και ποντιακών σωματείων σε τελετές γενοκτονίας…».

Η θλίψη μας προέρχεται από το γεγονός ότι υπάρχουν κινήματα και οργανώσεις που δεν σέβονται τα ιερά και τα όσια αυτού του λαού, εξ ονόματος του οποίου έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι ομιλούν.

Αυτοί, οι σύμμαχοι του αρχιδολοφόνου Κεμάλ Ατατούρκ, που ξεδιάντροπα περηφανεύονταν ότι «δεν λυπήθηκαν» για την καταστροφή του 1922 και ότι την επεδίωξαν, καλύτερα να κρύβονται και να σιωπούν.

Τους υπενθυμίζουμε απλώς ότι μετά την Ύβριν και την Άτη επέρχεται αργά ή γρήγορα η Νέμεσις και η Τίσις...

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Το κατάπτυστο κείμενο
της πρωτοβουλίας "πολιτών" Νάουσας

Γενοκτονία
   "Για άλλη μια φορά, οι Δυτικές δυνάμεις προκάλεσαν ακόμη μια θηριωδία: Ιταλικά και γαλλικά πολεμικά πλοία είχαν καταλάβει τον έλεγχο δυο λιμανιών της δυτικής Τουρκίας ενώ οι Βρετανοί κρατούσαν τα Δαρδανέλια και είχαν θωρηκτά στο Βόσπορο και Σμύρνη. Απ' την Αμερική το μόνο που έγινε ήταν να σταλούν κάνα δυο πολεμικά πλοία στον κόλπο της Σμύρνης, όπου μια ολόκληρη ευρωπαϊκή δύναμη στεκόταν με δεμένες άγκυρες. Είχαν πει στους Τούρκους ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν θα τους εμπόδιζαν από το να δείξουν το χειρότερο εαυτό τους. Όσο μεγάλωνε η ισχύς του Κεμάλ Ατατούρκ τόσο η Ελλάδα καταλάβαινε ότι είχε εγκαταληφθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που τώρα προσπαθούσαν να κερδίσουν την εύνοια του Ατατούρκ, ο οποίος υπέγραψε και γαλλοτουρκική συμφωνία για την εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων" (Από το "ανατομία του τρόμου"). Αντίστοιχη ήταν η συμπεριφορά του ελληνικού κράτους, που δεν επέτρεπε τα καράβια να παραλάβουν τους Ρωμιούς, αφού προτιμούσε αυτοί να σφαχτούν από τον Ατατούρκ παρά να έρθουν στην Ελλάδα. Οι παππούδες μας ξεσηκώθηκαν και σκοτώθηκαν με εθνικοαπελευθερωτικό όραμα, ενθαρύνθηκαν, προδόθηκαν και εγκαταλήφθηκαν από "συμμάχους". Ακόμη και από το ελληνικό κράτος, που τους άφησε να πεθαίνουν σωρηδόν από ασθένειες στο Καραμπουρνού και (πρώτοι) εξόριστοι στη Μακρόνησο. Το αίμα τους χρησιμοποιείται από τον εθνικισμό, φασισμό, αντικομμουνισμό της πολιτείας και ποντιακών σωματείων σε τελετές γενοκτονίας. "Ξεχνώντας" τη ΘΗΡΙΩΔΙΑ των δυτικών (όπως την χαρακτηρίζει ο συγγραφέας Άντριου Σινκλέρ) και βάζοντας την Ελλάδα να συμμετέχει, διαχρονικά, σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση σε άλλα κράτη και γενοκτονίες άλλων λαών.
Υ.Γ. Όχι! τίποτε απ'αυτά δεν θα ακούσετε στα λογίδρια μίσους και ψηφοθηρίας. Ούτε καν για τους τωρινούς πρόσφυγες, που δημιουργεί και πάλι ο ιμπεριαλισμός. 

Λ. Παπαχρυσοστομίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: