Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ποιοι κοροϊδεύουν ποιους;


Ποιοι κοροϊδεύουν ποιους;
Θεόδωρος Ζαρέτος


Ακούγοντας τον Τσίπρα, τον Καμένο και στελέχη της κυβέρνησης να παρουσιάζουν χωρίς ίχνος ντροπής το μαύρο άσπρο, έχουμε κάθε λόγο να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας.


Είμαστε ο μοναδικός Ευρωπαϊκός λαός που κάναμε κυβέρνηση το ασύστολο ψέμα, τον ακραίο διχαστικό λόγο και τον άγριο Αντιευρωπαϊσμό.

Είμαστε ο μοναδικός Ευρωπαϊκός λαός που η πλειοψηφία του ζητά την αποχώρηση από το ευρώ και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Δεν πρόκειται για failed state, όπως λέγεται.

Πρόκειται για failed society.

Την σημερινή ελληνική ιδιαιτερότητα συνιστά ένα μαφιόζικο μορατόριουμ ασύδοτων συντεχνιών, που έχουν το δικό τους άγραφο μνημόνιο άγριας συνύπαρξης, με σκοπό τη διαιώνιση της οικονομικής αφαίμαξης, όσων δεν ανήκουν σ’ αυτές.

Μεταμοντέρνες «φυλές» που φυλάρχους και μάγους έχουν αντικαταστήσει με κλεφτοκοτάδες-συνδικαλιστές του Δημόσιου τομέα και αγρίως διεφθαρμένους λομπίστες-επιχειρηματίες του Ιδιωτικού τομέα.

Την εικόνα συμπληρώνει ένα πολιτικό-κομματικό σύστημα σε ηθελημένη πλήρη και διαρκή ομηρία αυτών των συμφερόντων, με πολυάριθμους κομματικούς στρατούς σε ρόλο αθόρυβων μεσολαβητών με το αζημίωτο και μια Αριστερά που ξανάβγαλε στην επιφάνεια τα όπλα του εμφυλιοπολεμικού διχασμού που έκρυψε με τη «Βάρκιζα», έχοντας στο μπαλκόνι της ένα απίθανο ημιεγγράμματο εύρημα από τα Προκρούστια ιδεολογικά τραπέζια του ΚΚΕ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Και μία Ευρώπη, τόσο εκμανδαρινοποιημένη που δεν μπορούσε να διακρίνει σε τι ταλαιπωρία, σε τι καταστροφή και τι κινδύνους έβαζε τον Ελληνικό λαό, όταν αποφάσιζε να μην δώσει την αξιολόγηση στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να διαπραγματευτεί με ποιους λέτε;

Με το Δραγασάκη και τον Κοτζιά κύριε!

Γιατί μόνο βλακεία είναι πια να νομίζει κανείς ότι ο αληθινός πρωθυπουργός, ο αληθινός «συγγραφέας» του έργου «τελειώνουμε με το παλιό» είναι ο μικρός Αλέξης. Ένας ταλαντούχος σαλτιμπάγκος πρωταγωνιστής στο επικοινωνιακό πολιτικό σανίδι είναι, που δεν έχει ίχνος ντροπής μέσα του και τίποτα άλλο.

Κι ανάμεσα σ’ όλους αυτούς, το μεγάλο ανώνυμο πλήθος.

Που προσπαθεί να εισέλθει στη επίγεια «βασιλεία των ουρανών» που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο και in between λέει ότι φοροδιαφεύγει για να σώσει από την κρίση το σπίτι του, το μαγαζί του και τα εγγόνια του, αλλά φοροδιαφεύγει σε όλη του τη ζωή! Πάππου προς πάππου!

Το μεγάλο ανώνυμο πλήθος που απαιτεί από τις κυβερνήσεις ένα δύσμορφο «καλύτερο κράτος» που θα εξασφαλίζει το απαράγραπτο και διαχρονικό δικαίωμα του τσαρουχοευρωπαίου να ζη τη συνεχή έξαψη της Τουρκομπαρόκ κατανάλωσης πουλώντας από το σαράφικο πάγκο του, Πλάτωνα, Αριστοτέλη και Μεγαλέξαντρο!

Το μεγάλο βουβό καραβάνι που όταν σταμάτησε να γεννά η κόττα με τα ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ αποφάσισε να εκδικηθεί το ορνιθοτροφείο ψηφίζοντας ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Δικά μας παιδιά είναι τα κόμματά μας.

Κάνουμε πως τα υποστηρίζουμε για να γίνει καλύτερη η κοινωνία μας και κάνουν πως αγωνίζονται γι αυτό.

Είναι όλα αντιμνημονιακά επειδή είμαστε όλοι αντιμνημονιακοί, το καθένα (κι ο καθένας) με τον τρόπο του, με το στυλ του και τα ακλόνητα επιχειρήματά του.

Τα παιδιά μας μαθαίνουν ό,τι τα μαθαίνουμε:

*Πως, για παράδειγμα, ο προσδιορισμός αδιόριστος μπροστά από τις λέξεις εκπαιδευτικός, μηχανικός, γιατρός, δικηγόρος, καθαρίστρια, σχολικός φύλακας, αστροναύτης κλπ, εκφράζει το αυτονόητο δημοκρατικό τους δικαίωμά να περιληφθούν στο κρατικό payroll και φυσικά το δικαίωμά τους να κλείνουν επ’ αόριστον τα Γυμνάσια τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια όπως εμείς το Σύνταγμα και την εθνική οδό. (Πήρανε γραμμή από τον Τσίπρα και το Βαρουφάκη κι οι φερτοί Ανατολίτες κι έχουνε κλείσει τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη για να εκβιάσουνε την Ευρώπη να ανοίξει τα σύνορά της και δήλωσε ο Μουζάλας ότι η γραμμή θ’ ανοίξει σιγά-σιγά)!

*Πως οι παππούδες τους πιάσανε τη ζωή από τα κέρατα το ’50 που πήγανε εργάτες στα εργοστάσια και στις σπεντιτσιόνες της Γερμανίας κι έπεσε η μέση τους από το κουβάλημα, αλλά σήμερα που τα ίδια πάνε ως γιατροί και οικονομολόγοι και σύμβουλοι επιχειρήσεων στην Ευρώπη, βρίσκονται σε κακούργα ξενητιά και σε ανθρωπιστική κρίση!

*Κανείς δε λέει στα παιδιά του πως με δανεικά έγινε το εξοχικό, με δανεικά το μεταπτυχιακό, τα ταξίδια, οι άνετες πολυήμερες διακοπές, η σινιέ γκαρνταρόμπα, το αμάξι από τα 18 και οι 150.000 διορισμοί του Προέδρου Πάκη. Με δανεικά που πέσανε στην αγορά από χίλιους-δυο νόμιμους πελατειακούς δρόμους.

*Κανείς δε λέει στα παιδιά του πως ήρθε η ώρα να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ και φόρους γιατί δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε τους τόκους και το κεφάλαιο δίνοντας το σαλόνι του εξοχικού, το πτυχίο και τα ADIDAS και κανείς δε λέει στα παιδιά του ότι ο μόνος τρόπος να μη μας πνίξουνε οι φόροι, είναι να μεγαλώσουμε την πίττα, να κόψουμε τις πρόωρες συντάξεις, να κόψουμε ό,τι δε μας χρειάζεται από το κράτος και ας χάσουν και τη δουλειά τους μερικές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

*Κανείς δεν εξηγεί στα παιδιά του πως ναι κι ο δημόσιος υπάλληλος φόρους πληρώνει, αλλά τους πληρώνει από το μισθό που του εξασφαλίζει ο πλούτος που παράγει ο επιχειρηματίας και ο ιδιωτικός υπάλληλος, τώρα που τα δανεικά πάνε μόνο για την πληρωμή τόκων και κεφαλαίου.

*Κανείς δε λέει στα παιδιά του ότι κανένας «τοκογλύφος» δεν υποχρέωσε τις κυβερνήσεις μας να δανειστούν και τα δανεικά να τα κάνουνε χαρτοπόλεμο κατανάλωσης αντί για επενδύσεις και δουλειές και ασφαλιστικές εισφορές και στέρεα λογική ευημερία

*Κανείς δε λέει στα παιδιά του ότι αν οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν αποφάσιζαν το 2010 να αγοράσουν τα χρέη μας, όχι εξοχικό αλλά ούτε κολυμπηθρόξυλο δεν θα ΄χε μείνει.

Και κατηγορεί η αντιπολίτευση το ΣΥΡΙΖΑ για τί λέτε;

Μήπως τον κατηγορεί ότι δεν εφαρμόζει τα μνημόνια που έφερε; Όχι βέβαια!

Ότι έφερε όπως κι εκείνοι μνημόνια τον κατηγορούν, ότι υπέκυψε στον Σόιμπλε τον κατηγορούν, ότι υπέκυψε στη Λαγκάρντ και στους δανειστές και ότι δεν πέτυχε κούρεμα του χρέους!

Τον κατηγορούν για ό,τι τους κατηγορούσε!

Για δωσιλογισμό τον κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ!

«Εαμοβούλγαροι» και «Γερμανοτσολιάδες» γίναμε μαλλιά κουβάρια.

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν τελικά σ’ αυτή τη χώρα;

Μήπως όλοι μαζί κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας καθώς «δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα»;

Τουλάχιστο να ξαναδούμε κανένανε Κουβέλη, κανένανε Ρέππα, Καστανίδη, Τζουμάκα, καμιά Ξενογιαννακοπούλου σε υπουργικές θέσεις για να ευθυμήσουμε και λίγο ρε παιδί μου

Όλο Κουρουμπλή, Κουρουμπλή….δέ λέει!

Νάναι καλά κι εκείνος ο Πάνος που μασκαρεύεται πότε-πότε και γελάει το χειλάκι μας...




Δεν υπάρχουν σχόλια: