Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η υπηρεσιακή Υπ. Παιδείας και τα ρουσφέτια της...


Η νεοαριστερή «θείτσα» Κιάου 
και το ρουσφέτι της σε συνδικαλιστή

Μου είναι αδύνατον να αντιληφθώ για ποιόν λόγο επιλέχθηκε και πάλι αυτή η νεοαριστερή "θείτσα", η οποία είχε δώσει δείγματα γραφής στην ...ρουσφετολογία, όταν στις 17 Μαΐου 2012 κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.
Είχε ξεσπάσει τότε σάλος που καταγράφτηκε στο αιχμηρότατο άρθρο (ΤΟ ΒΗΜΑ, 20-10-2012) που ακολουθεί, όταν αργότερα ήρθε στο φως το σχετικό έγγραφο με το οποίο αποκαλύφθηκε το σκανδαλώδες ρουσφέτι που έκανε σε συνδικαλιστή. Η μόνη λογική εξήγηση που υπάρχει είναι ότι σε ένα διεφθαρμένο καθεστώς επιβραβεύονται οι διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες κάθε προελεύσεως και φύλου. Έτσι απλά...
ΔΕΕ

  
Οι μισθοί των συνδικαλιστών

Παπαματθαίου Μάρνυ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  20/10/2012

Σε έγγραφο που υπέγραψε πριν από τις εκλογές η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας κυρία Φρόσω Κιάου διαβάζω τη φράση: «Εγκρίνουμε την ολική απαλλαγή από τα διδακτικά του καθήκοντα του εκπαιδευτικού "Α...."». Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω το όνομά του (Σημ. ΔΕΕ: Κάτι που ουδέποτε κατάλαβα είναι η απόκρυψη ονομάτων Δεν υπάρχει κανένας λόγος, πόσο μάλλον ευνόητος. Για εκβιασμούς και αλισβερίσια νταλαβεριτζίδικα γιατί δεν γράφονται τα ονόματα; Προστατεύουν ένα κάθαρμα από το να γίνει γνωστό ως τέτοιο; Έτσι επιβεβαιώνεται απλώς το γνωστό σύνθημα «Αλήτες-Ρουφιάνοι-Δημοσιογράφοι» για το οποίο μετά κάποιοι παραπονούνται), παρά μόνο το γεγονός ότι είναι συνδικαλιστής στον ιδιωτικό τομέα. 

Παρακάτω, το ίδιο έγγραφο παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον: «Η αποζημίωσή του θα καταβάλλεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (τότε), μέσω του  τμήματος Δ΄ της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων. Η ημερομηνία απαλλαγής από τα διδακτικά καθήκοντα ξεκινά από την 1-9-2012».

Όπως μπορούμε να καταλάβουμε από τα παραπάνω, ανεξαρτήτως της νομιμότητας του εγγράφου αυτού, το υπουργείο Παιδείας από τον τακτικό του προϋπολογισμό, που περικόπτεται διαρκώς, θα πληρώνει τον μισθό ενός συνδικαλιστή του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι καν πρόεδρος της Ομοσπονδίας του. Δεν θα είναι ο μόνος φαντάζομαι.

Το ερώτημα είναι πώς, ενώ νομοθετούνται συνεχώς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, αποζημιώσεις, τριετίες, υγεία, παιδεία κ.λπ., διατηρείται ακόμη ο νόμος που ορίζει ότι ένα υπουργείο έχει το δικαίωμα σε περίοδο κρίσης να πληρώνει μισθούς ανθρώπων που δεν εργάζονται στην εκπαίδευση. 
Και δεν φτάνει αυτό. Το ίδιο έγγραφο γλαφυρά αναφέρει ότι «ο χρόνος απαλλαγής του εκπαιδευτικού από τα διδακτικά του καθήκοντα θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας».

Η τελευταία δε παράγραφος είναι η πιο... χαριτωμένη: «Για την αναπλήρωση του ανωτέρου εκπαιδευτικού προσλαμβάνεται αναπληρωτής του οποίου η θητεία διαρκεί όσο και η απαλλαγή του εν λόγω εκπαιδευτικού από τα διδακτικά του καθήκοντα, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν.682/77 (Α΄244)».

Τα σχόλια περιττεύουν.



Ποια είναι η Φρόσω Κιάου;


Πρόκειται για μια συνταξιούχο μετά από μια δικηγορική και διδακτική καριέρα στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της: 

Η Φρόσω Κιάου σπούδασε νομικά και μάλιστα στο παρελθόν είχε διατελέσει αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο σύζυγός της, Νίκος Κιάος ήταν δημοσιογράφος της ‘Ελευθεροτυπίας’ και είχε διατελέσει επί χρόνια πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Η (δις υπηρεσιακή) υπουργός Παιδείας είναι μέλος της προδικτατορικής νεολαίας της Αριστεράς και συνυπέγραψε την αντίσταση των αριστερών πολιτών για να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει δυναμική παρουσία στη Βουλή μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ΕΜΙΑΝ (Εταιρείας Μελέτης Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας).

(Σημ. ΔΕΕ: Αυτός λοιπόν ήταν λόγος επιλογής της. Η επιβράβευσή της για την βοήθειά της στον σύριζα!)



Δεν υπάρχουν σχόλια: