Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο...


Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο...
Του Γιώργου Κράλογλου


Ένας άθλιος θίασος 300 «νάνων πολιτικών» που βριζόντουσαν και μάλωναν, σαν τους ταβλαδόρους των καφενέδων χωρίς να δίνουν σημασία σε ομιλητές και εισηγητές ήταν η προχθεσινή πραγματική εικόνα της Βουλής. Έλειπαν μόνο 5-6 κουκουλοφόροι να σπάζουν τα έδρανα. Αυτοί ήταν απ΄ έξω. Σύντομα όμως θα πάρουν θέσεις και μέσα...

Γιατί εκεί μας πηγαίνουν. Αυτήν την Ελλάδα θέλουν.

Να είναι στο μπόι τους.

Στο μπόι των «νάνων» για να φθάνουν μόνο το καλάμι του ποδιού του ελληνικού λαού και να βαράνε την ύπουλη κλωτσιά τους. Μόνο στο καλάμι γιατί οι «νάνοι πολιτικοί» της χώρας μας δεν μπορούν να φθάσουν το ανάστημα του λαού της. Ενός λαού που όντως πληρώνει τα δύο τραγικά ιστορικά του λάθη.

Το ένα (που συγχωρείται) είναι ότι ταύτισε την ιδεολογία του με τα κόμματα της απάτης που βολεύτηκαν εξ αιτίας της επτάχρονης χούντας. Της δικτατορίας που έστρωσε το χαλί της συμμετοχής στην μεταπολίτευση και σε κάθε ύποπτο και απατεώνα που αναμείχθηκε με πραγματικούς πατριώτες και σήκωσε πότε την σημαία της «Αλλαγής», πότε την κόκκινη ή την ροζ αριστερή σημαία και πότε των δήθεν «φιλελευθέρων».

Το δεύτερο λάθος του (ασυγχώρητο) είναι ότι ταυτίστηκε και με τους απατεώνες πιστεύοντας ότι έτσι ή θα κάνει εύκολη καριέρα χωρίς προσόντα, ή θα κάνει την τύχη του ή θα κάνει τσάμπα λεφτά. Ταυτίστηκε μαζί τους και νόμιζε ότι οι «νάνοι πολιτικοί» δεν θα τον εγκαταλείψουν στα δύσκολα. Και άρα μπορεί να ζήσει, βολεμένος και σε βάρος του υπόλοιπου λαού.

Τρανό παράδειγμα οι οικογένειες και οι λοιποί συγγενείς των πολιτικών που διορίστηκαν στην Βουλή και έτρεχαν αλλόφρονες στους διαδρόμους να μην τους κόψουν τις ειδικές αμοιβές!!! Αλλά δεν ακουγόντουσαν.

Γιατί μέσα στην αίθουσα ο κ. Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεμπρόστιαζε τον κ. Δ. Σιούφα ότι κουβάλησε την Καρδίτσα στην Βουλή. Και ο κ. Τσίπρας τον κ. Σαμαρά ότι κουβάλησε την Μεσσηνία στο υπουργείο Πολιτισμού.

Μέσα στην αίθουσα είχε ήδη ξεκινήσει η παράσταση των κοκορομαχιών με ένα και μοναδικό στόχο. Να δείξουν από την τηλεόραση όχι μόνο τον δήθεν δυναμισμό τους αλλά και την φυσιογνωμία τους μιας και τους περισσότερους δεν τους γνωρίζουν ούτε οι ψηφοφόρους...

Επί της ουσίας (εκτός της συνταγματικής υποχρέωσης) όλη αυτή η, άθλιας ποιότητας, παράσταση δεν είχε καμιά άλλη αξία. Γιατί οι 153 ψήφοι, οι αποστασίες και οι διαγραφές ήταν γνωστές ακόμη και σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Όλο αυτό του «θεατρικό μπουλούκι» της Βουλής γνώριζε πολύ καλά το αποτέλεσμα αλλά δεν θα έχανε την ευκαιρία να δείξει από την τηλεόραση τον τσαμπουκά ή τον επαναστάτη.

Τα «πλακάκια» είχαν γίνει από ημέρες και τα «κουκιά» των ψήφων είχαν μετρηθεί σε 156. Αλλά ο κ. Σαμαράς δεν αμφέβαλε καθόλου για την αποστασία του βουλευτή του. Και ο κ. Βενιζέλος γνώριζε από ημέρες τα του κ. Σκανδαλίδη, της κας Γκερέκου και των άλλων.

Όμως μιας και η ψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει γιατί να χάσουμε την ευκαιρία της τηλεόρασης, για να δείξουμε τους ηγέτες που κοντράρονται...

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας που είχε τον δικό του ρόλο στην «παράσταση» ήξερε πολύ καλά τι θα τραβήξει αλλά προτίμησε να δείξει τον «ισχυρό τσάρο». Ενας «τσάρος» όμως που μετά από λίγο του τράβαγε το αυτί ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής με την «εντολή» «Γύρνα να με κοιτάς όταν σου μιλάω...».

Μέσα δε σε αυτό το μπουλούκι οι πολιτικοί αρχηγοί βγήκαν να μας πουν ότι μας πονάνε και θα μας σώσουν...

Ο κ. Σαμαράς ότι θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη χωρίς να ξέρει ούτε ο ίδιος πως θα γίνει...

Ο κ. Βενιζέλος ότι μας έχει ήδη σώσει αλλά θα συνεχίσει να μας σώνει...

Ο κ. Κουβέλης ότι δεν τον χρειαζόμαστε μιας και θα μας σώσουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος... και άρα μπορεί να φλερτάρει λίγο και με τον κ. Τσίπρα...

Ο οποίος κ. Τσίπρας θα μας πει πως θα μας σώσει μόνο αν θα τον κάνουμε κυβέρνηση...

Το πώς θα μας σώσουν το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή είναι «έργα» που τα έχουμε ξαναδεί συνεπώς ξέρουμε...

Αυτή ήταν η παράσταση σε δύο πράξεις του «θεατρικού μπουλουκιού» μέσα στην Βουλή.

Έξω από την Βουλή τώρα είχαμε άλλά άθλια θέατρα...

Γιατί μέσα στους εκατοντάδες χιλιάδες πραγματικά απελπισμένους άνεργους, μεροκαματιάρηδες, μισθωτούς και συνταξιούχους έβλεπες και τις συντεχνίες να διαμαρτύρονται για τα παντεσπάνια τους. Ο Φωτόπουλος και ο κομματικός στρατός της ΔΕΗ οι οποίοι μας βυθίζουν στο σκοτάδι για να μας προστατεύσουν (λέει) από τις αυξήσεις... Άλλο θέατρο κακής ποιότητας. Οι ταξιτζήδες για να μην χάσουν την προστασία. Οι βυτιοφορείς για να μείνουν μόνοι του στην πιάτσα... Αλλά και οι μαγαζάτορες δίπλα στους πρώην υπαλλήλους τους που απέλυσαν...


Πηγή: www.capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: