Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τα "μάσησε" ο Σκουρλέτης για το Σκοπιανό


Βέροια: “Ήξεις αφήξεις” Σκουρλέτη
για την ύπαρξη ή μη “μακεδονικής μειονότητας”

Στη Βέροια βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (30/10) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή ανοιχτή εκδήλωση σχετικά με την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Πριν την εκδήλωση, που ήταν προγραμματισμένη στις 7.30 μ.μ., ο Πάνος Σκουρλέτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ, όπου έδωσε το στίγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε από το InVeria.gr για τις απόψεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη, που δημοσιοποιήθηκαν στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, σχετικά με το έπος του ’40, το οποίο αποκάλεσε “μύθο”, ενώ ζητήθηκε, με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου προσώπου σε τηλεοπτικό κανάλι της ΠΓΔΜ (που αποδεχόταν την ύπαρξη “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα και υποστήριζε το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών στο θέμα της ονομασίας της χώρας τους), να τονιστεί η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς και για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι υπάρχει στην Ελλάδα “μακεδονική μειονότητα”, όπως αποδέχεται το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως οι απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη σχετικά με το έπος του ’40 είναι καθαρά προσωπικές, ωστόσο δεν άφησε κανένα ανοιχτό ενδεχόμενο για διαγραφή του από το κόμμα, σημειώνοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα και το κάθε μέλος του έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις“.

Σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, τόνισε την ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει την σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Όσο για την “μακεδονική μειονότητα” που Σκοπιανοί και κάποιοι “Έλληνες” υποστηρίζουν πως υπάρχει στην χώρα, ο κ. Σκουρλέτης κάθε άλλο παρά ξεκάθαρος ήταν… “Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με γλωσσικό ιδίωμα, ιδιαίτερες πολιτιστικές συνήθειες και κατοικούν στην Ελλάδα”, είπε, μεταξύ άλλων, για το θέμα ο κ. Σκουρλέτης, αποφεύγοντας να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν αναγνωρίζει ή όχι την εν λόγω “μειονότητα” το κόμμα του.

Νίκος Βουδούρης

http://www.inveria.gr/2012/10/blog-post_30.html




Δεν υπάρχουν σχόλια: