Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Κλείνει η Χαλυβουργική!


Δυό εξαιρετικά πικρόχολα και σαρκαστικά άρθρα για τα κατορθώματα μιας μαρξιστογενούς Αριστεράς που κατέστρεψε τον παραγωγικό ιστό της χώρας υπό το βλέμμα μιας παντελώς ανίκανης Δεξιάς...
ΔΕΕ
Κλείνει η μονάδα Ασπροπύργου
της Χαλυβουργίας Ελλάδος

Του Γιώργου Κράλογλου


Τελικά ο “αγώνας” του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε...
Κλείνει η μονάδα Ασπροπύργου του ομίλου Χαλυβουργία Ελλάδος, μετά την περιπέτεια που την οδήγησαν οι αγωνιστές... συνδικαλιστές και την αδυναμία των εργαζομένων που διαφωνούσαν με την απεργία να έχουν το δικαίωμα της εργασίας... Η μονάδα του Βόλου παραμένει φυσικά σε κανονική λειτουργία.


Τα κωμικοτραγικά με τις σοβιετικού καθεστώτος ταυτότητες-άδειες εργασίας και τα άλλα γελοία συστήματα που εφάρμοζαν οι... αγωνιστές σπρώχνουν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους που βεβαίως και δεν πρόκειται να απασχοληθούν καθώς υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στον τομέα χαλυβουργίας και στους συναφείς κλάδους.

Μέσα στην εβδομάδα εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση θα καταθέσει στο υπουργείο Εργασίας ομαδικές απολύσεις θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τη μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

* Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα, προφανώς στη μονάδα του Βόλου, ή σε άλλες δραστηριότητες.

* Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος.

Οι εξελίξεις που είναι ήδη γνωστές στους εργαζόμενους και στους καταληψίες του ομίλου καθώς και οι κινήσεις της Διοικήσεως όπως τις περιγράψαμε παραπάνω έχουν προκαλέσει έντονη οργή και έχουν ήδη δημιουργήσει “μέτωπο” αμύνης από τα “επαναστατικά στρατόπεδα” ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χαλυβουργικός όμιλος Μάνεση είχε, πριν από τον επί ένα χρόνο περίπου επιθετικό... αγώνα καταλήψεων των συνδικαλιστών, συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυγίανσης του ομίλου και συντήρησης του μέσα στην κρίση με πολύπλευρες δραστηριότητες.

Η εμπλοκή όμως του προγράμματος στην αντίδραση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ανέτρεψε τόσο την εφαρμογή του όσο και την παρακολούθηση της ευρύτερης στρατηγικής που εφαρμόζουν και οι άλλοι χαλυβουργικοί όμιλοι της χώρας για να αντιμετωπίσουν τις “επιθέσεις” στο κόστος παραγωγής από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος του κρατικού μονοπωλίου της ΔΕΗ.

 
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!


Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 - 07:24
Μην τολμήσει κανείς και πει ότι η αριστερά είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος της Ελλάδας, διότι θα βγάλω από το ντουλάπι το βάζο με το κόκκινο πιπέρι και θα το αδειάσω στην γλώσσα του ασεβούς. Διότι τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα περίεργα αντικομουνιστικά: Ότι η Χαλυβουργία κλείνει από το ΠΑΜΕ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει τους διακόπτες της ΔΕΗ. Μόνο για την σφαγή των νηπίων επί εποχής του Ηρώδη δεν κατηγόρησαν ακόμη την ελληνική αριστερά!
Το να κατηγορεί κανείς την αριστερά στην Ελλάδα για οτιδήποτε ισοδυναμεί με το να βρίσκεται στην Ινδία και να απειλεί να ξυλοφορτώσει μία αγελάδα στην μέση του δρόμου. Θα είναι τυχερός αν ζήσει...
Ποιος είπε, λοιπόν, ότι το ΠΑΜΕ καταδίκασε την Ελλάδα με την απώλεια νέων θέσεων εργασίας; Εντάξει! Οι άνθρωποι έκλεισαν με το έτσι θέλω τις πόρτες ενός εργοστασίου και απαγόρευσαν την είσοδο σε όσους ήθελαν να εργαστούν. Δεν έκαναν δα και κανένα έγκλημα. Επίσης, δεν υπάκουσαν σε δικαστικές αποφάσεις. Σιγά τώρα, που θα άκουγαν αυτά τα οποία υπαγορεύει η δήθεν τυφλή Δικαιοσύνη, ένα όργανο του αστικού κράτους. Όχι! Δεν έκλεισαν την Χαλυβουργία οι αγώνες του ΠΑΜΕ. Αλλά η πρωτοφανής απαίτηση του βιομηχάνου να θέλει να λειτουργήσει την επιχείρησή του στην Ελλάδα της κρίσης. Κάτω το Κεφάλαιο, κάτω οι ιμπεριαλιστές, οι φονιάδες των λαών κι ο Γιάννης ο Μιχαλόπουλος ο καθηγητής μου στο Λύκειο που δεν μου έβαλε καλό βαθμό.
Ποιος είπε ότι ένας άρρωστος έχει μέσα στο κατακαλόκαιρο περισσότερα δικαιώματα από έναν εργαζόμενο της ΔΕΗ που θέλει να απεργήσει; Διότι όταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απεργούν κατεβάζουν τους διακόπτες. Κακώς είπε ο κ. Τσίπρας ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Αν έρθει στην εξουσία θα αναγκαστεί κι αυτός να συγκρουστεί με τα ρετιρέ και τότε θα μάθει ότι το ρεύμα ανήκει στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ας ρωτήσει γι αυτό τους παλιότερους.
Η αριστερά δεν έχει κυβερνήσει, λέει, και γι αυτό δεν έχει ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας. Μάλλον η Pirelli έφυγε για να πιεί το αίμα άλλων λαών, αφού στο μεταξύ στράγγισε τους Έλληνες εργάτες. Για τον ίδιο λόγο ίσως φύγουν στο επόμενο διάστημα μερικές ακόμη εταιρείες. Κι άργησαν! Όπως για παράδειγμα η Χαλυβουργία. Γιατί να διατηρεί το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο; Για να έχει κάθε μέρα το ΠΑΜΕ να αποδεικνύει ότι νόμος είναι το μπράτσο του επαγγελματικού του στελέχους;
Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: