Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Συλλήψεις αναρχικών


Με αφορμή τις πρόσφατες συλλήψεις αναρχικών για δολοφονίες βρήκα τυχαία ένα ενδιαφέρον κείμενο στο Διαδίκτυο που νομίζω πρέπει να διαβαστεί και να προβληματίσει.
ΔΕΕ

Κάποιες σκέψεις...

Με αφορμή της συλλήψεις των αναρχικών-μπαχαλάκηδων-δολοφόνων, θέλω να παραθέσω κάποιες σκέψεις.
Εδώ και χρόνια φωνάζω ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι (μόνο) το κράτος-παρακράτος που θέλει να χτυπήσει το "κίνημα", δεν είναι αστυνομικοί με κουκούλες που επίσης θέλουν να χτυπήσουν το "κίνημα", ούτε πράκτορες που έρχονται εισαγωγή απ' έξω ξανά και ξανά για να χτυπήσουν ακόμα μία φορά το "κίνημα".
Οι πράξεις τους σαφώς και εξυπηρετούν την εκάστοτε εξουσία. Βεβαίως προσφέρεται ο χώρος τους ως τόπος δράσης ΚΑΙ πρακτόρων της Πρεσβείας.
Όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης δεν δέχεται το εξόφθαλμα προφανές για την υπαρκτή και αυτόνομη παρουσία τους και την κοινωνιολογική τους σύνθεση.
Οι κουκουλοφόροι αποτελούνται από άτομα του αντιεξουσιαστικού / αναρχικού / μηδενιστικού χώρου. Πρόκειται για έναν, τολμώ να πω στρατό, που αριθμεί μερικές χιλιάδες άτομα και έχει μία πορεία περίπου 4ων δεκαετιών στην Ελλάδα.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών των ατόμων είναι λίγο πολύ γνωστά:

α) Φανατικός ανθελληνισμός, μίσος πραγματικά ιδεοληπτικό για κάθε έννοια έθνους και πατρίδας.
β) Έμπρακτος αντικοινωνισμός εφόσον η πραγματική κοινωνία δεν είναι αυτό που τα ανωτέρω άτομα αναγνωρίζουν ως ιδανικό (χαρακτηρισμοί όπως "νοικοκυραίοι", "αστική τάξη", "αφεντικά", "φασίστες", χρησιμοποιούνται κατά κόρον εναντίον όσων δεν συμφωνούν μαζί τους).
γ) Ιδιαίτερη, παράλληλη με την υπόλοιπη κοινωνία παράδοση τρόπου ζωής με συγκεκριμένες δράσεις και αυτόνομο προσανατολισμό.
δ) Ιδεολογική εμμονή και προσήλωση.
ε) Διαμόρφωση 1) κωδίκων συμπεριφοράς, 2) οργάνωσης και 3) αναζήτηση κατάλληλων μέσων εντόπισης, οριοθέτησης και πραγματοποίησης στόχων (ορθολογικοποίηση της δράσης).

Τώρα ίσως που οι πρώτες ομάδες αρχίζουν να ξεκουκουλώνονται, μπορέσει να καταλάβει ο κάθε πολίτης ότι και κάποια άλλα φίδια που εκκολάφτηκαν στην "φωλιά" της μεταπολίτευσης, ευθύνονται για χιλιάδες καταστροφές, λεηλασίες, για την μπαχαλοποίηση των πανεπιστημίων, για δολοφονίες αθώων, τραμπουκισμούς, εκβιασμούς, για την διάδοση εθνομηδεμιστικών ιδεών κτλ και φυσικά πρόσφεραν τον χώρο τους απλόχερα στο να μπορέσουν να εισχωρήσουν και κάθε είδους πρακτορίσκοι που επιθυμούν την εξαθλίωση της Ελλάδας.
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε και ποιοι συνέβαλλαν στο άδοξο και σύντομο τέλος του πολλά υποσχόμενου κινήματος των αγανακτισμένων. Οι κουκουλοφόροι είναι εχθροί του ελληνικού λαού και φασιστοειδή τύπου ταγμάτων εφόδου..

Χ.Χ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: