Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Οι ευθύνες της Αριστεράς


Από την ιδιαίτερα δηκτική και "αθυρόστομη", αλλά εξ ίσου μαχητική ιστοσελίδα «The MacManus Diaries»® since 2005 μεταφέρω μια ανάρτηση που σχολιάζει πολύ εύστοχα την σημερινή κατάσταση.
ΔΕΕ

Aργά ή γρήγορα (sooner or later που λέει κι ο Ντύλαν) οδηγούμεστε προς μιά Καναδέζικη λύση, βγαλμένη από τα early seventies.
26 Απριλίου 2010

Ένα πολυεκατομμυριούχο Πρωθυπουργό τύπου Πιέρ Έλλιοτ Τρυντώ, πλαισιομένον από άριστους κι ευπατρίδες συνεργάτες, το ακριβές αντίθετο των ΠαγκαλοΣηφουνάκηδων δηλαδής, που δεν θα βρωμάνε τα χνώτα τους από αφαγία και δεν θα μυρίζει και το πουλί τους από αγαμία.
(Μη ξεχνάμε, ότι οι βαθύ Πασόκες στα eighties, πρώτα φρόντισαν ν’ αλλάξουν συζύγους και μετά τζιπάκια και μαιζονέτο-κατοικίες)
Φυσικά το πρόσωπο υπάρχει, αλλά κάνει πως ΔΕΝ θέλει τώρα. (“Τραβάτε_με κι ας κλαίω” δηλαδής)
Διότι το μυαλό όλων των ανιστόρητων πολιτών κάνει την απλουστευτική επαγωγή: “επιχειρηματίας πολιτικός”=Μπερλουσκόνι, αγνοώντας το παράδειγμα του ευπατρίδη Τρυντώ που τοποθέτησε τον Καναδά στον Παγκόσμιο Χάρτη, πριν από καμμιά σαρανταριά χρόνια…
***
Κι η Αριστερά, ΤΙ ρόλο θα παίξει στο μέλλον (το ποιό;) της Χώρας ρε μαλάκα Μανωλάκη, με ρωτάς!
Η Αριστερά (;) [με πολλά ερωτηματικά η λέξη] ό,τι ρόλο ήταν να τον παίξει από την μεταπολίτευση μέχρις σήμερα, τον έπαιξε. (κυριολεκτικώς)
Το μεν ΚΚΕ, από την Πιρέλλι μέχρις σήμερις ευθύνεται διά την αποβιομηχάνιση της Χώρας…
Ο δε “χώρος” πέριξ του ΣΥΝασπισμού (που ελέγχει από δασκάλους του Δημοτικού, μέχρις Πανεπιστημιακούς καθηγητάδες-my ass) ευθύνεται (και πολύ μάλιστα) διά την αποδόμηση της παιδείας αυτού του τόπου. Σε λίγα χρόνια θα εισέρχονται στις Σχολές (του κώλου) απολυτήρια μ’ αρνητικό πρόσημο: με -3 (μείον τρία) δηλαδής θα μπαίνεις στα ΤΕΙ Χορτοκοπτικής Άνω Τραχανοπλαγιάς.
Οι Σταλίνες ευθύνονται διά την καταστροφή του υλικού/παραγωγικού πλούτου αυτής της Χώρας κι οι Εθνομηδενιστές του αντίστοιχου πνευματικού. Ό,τι ρόλο είχαν να παίξουν στα πράγματα, τον έπαιξαν. Ισχυρό Δημόσιο δεν θα υπάρχει στο μέλλον, άρα δεν θα΄χουν και βαρυσήμαντο λόγο, απλά μόνο: καθημερινές πορείες “στο δρόμο”, πετροπόλεμο με τους μπάτσους, συλλαλητήρια ΥΠΕΡ των καλάσνικωφ, ”ψόφα Διαμαντή”, “το πανώ και τα μάτια σας” κλπ κλπ…Ξέρετε εσείς τώρα, μην επαναλαμβανόμεθα…

Και ένα σχόλιο στην παραπάνω ανάρτηση από αναγνώστη  του ίδιου ιστολόγιου:

what - Απριλίου 26, 2010
Προσυπογράφω απόλυτα την ανάρτησή σου.
Θα ακούσεις βέβαια ότι δεν κυβέρνησε η αριστερά αλλά τα 2 μεγάλα κόμματα κτλ.
Αλλά, οι αγώνες των αριστερών για την εκδίωξη των βιομηχανιών, την ποινικοποίηση σχεδόν του πατριωτισμού και την καταβαράθρωση της παιδείας δεν έχουν προηγούμενο ούτε σε σοβιετικά καθεστώτα. Η διαπλοκή τους δε με την εξουσία πρέπει να είναι μεγαλύτερη απ’ ότι υποψιαζόμαστε. Η οποία εξουσία τους χρησιμοποίησε κι αυτή πετώντας από ξεροκόμματα μέχρι και καλοπληρωμένες μεταγραφές.
Τώρα που σκάει το σύστημα με πάταγο, θεωρώ πως μάλλον η αριστερά θα αποδυναμωθεί παρά το αντίθετο όπως ευελπιστεί η ίδια. Και όπως είδα γραμμένο και αλλού, ας μας φέρει κάποιος μια ανακοίνωση της αριστεράς για τα σκανδαλώδη ποσά αμοιβών και συντάξεων στο δημόσιο.
The party is over! (φράγκα για ΜΚΟ γιοκ)
ΥΓ. Αν αναλώνεις τη δύναμή σου κυρίως στο να κατηγορείς συλλήβδην τον Ελληνικό λαό ως ρατσιστή και τη χώρα ως αστυνομοκρατούμενη, ενώ η εισαγόμενη εγκληματικότητα βαράει κόκκινο, ονειρευόμενη επελάσεις στα χειμερινά ανάκτορα, και δεν αρθρώνεις ρεαλιστικές λύσεις που να έχουν επαφή με το λαό, τότε λυπάμαι αλλά “επόμενες εκλογές < 3%".

Και ένα ακόμα σχόλιο:
Ρε μόρτη συμπλόγκερ, το πρώτο μέρος της ανάρτησής σου σπάει κόκκαλα και σου βγάζω το καπέλλο. Γιατί έχεις το θάρρος και τα ούμπαλα να λες τα πράγματα με τόνομά τους. Αυτούς τους πραγματικούς Αριστερούς τους τιμώ και τους σέβομαι. Για τους άλλους το είχε πει η μακαρίτισσα η Μαλβίνα με μια άπαιχτη ατάκα: Για κάθε καρέκλα που θα τους κουνήσει μπροστά στην μούρη το ΠΑΣΟΚ θα τρέξουν να την ζεστάνουν καμια εκατοστή Συνασπισμένοι κώλοι…
Την είχε δει την δουλειά από τότε η μακαρίτισσα…
Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ας προσέχαμε…

Πηγή: http://manolisvardis.wordpress.com/2010/04/26/a%CF%81%CE%B3%CE%AC-%CE%AE-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-sooner-or-later-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B9-%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια: