Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ένα παράξενο Συνέδριο για την Μακεδονία...


Ένα παράξενο Συνέδριο 
για την Μακεδονία...

Η Μακεδονία πουλιέται, αλλά και πουλάει!  Ο «Πολιτιστικός Οργανισμός» ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ (;) οργανώνει τετραήμερο (!) "Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών" στις 24-27 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη με θέμα την Μακεδονία.

Διαβάζοντας τον μακροσκελή κατάλογο με τα ονόματα που θα συμμετάσχουν (οι περισσότεροι με μαγνητοσκοπημένες ομιλίες) μείναμε έκπληκτοι. Ένα απίστευτο συνονθύλευμα από φευγάτους Νεοπαγανιστές και Ουφολόγους, περιθωριακούς «ακτιβιστές», Προέδρους περίεργων ΜΗΚΥΟ, τηλεοπτικούς μαϊντανούς, αρριβίστες διψασμένους για λίγη δημοσιότητα και ΔΥΣΤΥΧΩΣ αρκετούς σοβαρούς και αξιοπρεπείς επιστήμονες (που δεν είμαι βέβαιος εάν γνωρίζουν ότι τα ονόματά τους κυκλοφορούν στην λίστα των συμμετεχόντων) θα μας ενημερώσουν για την Μακεδονία και την υπό εξαφάνιση ιστορία της!
Παράλειψη των οργανωτών που δεν φρόντισαν να περιλάβουν και μερικούς γνωστούς ποδοσφαιριστές, κάποιους δημοφιλείς τραγουδιστές, αλλά και πρωταγωνιστές του Survivor ώστε να συμπληρωθεί η εικόνα. 

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ο Θεράπων των Μουσών, όπως αυτοπροσδιορίζεται, Αλέξανδρος Χάχαλης.

Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι άλλο από την πολυαγαπημένη και πανέμορφη Άντζελα Γκερέκου, εκπρόσωπο της «Επίτιμης Επιτροπής Προσωπικοτήτων».

Όλα αυτά κάτω από τον βαρύγδουπο τίτλο Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ! Όπως πληροφορηθήκαμε το 1ο Συνέδριο με τον ίδιο τίτλο και θέμα την Αλεξανδρινή φιλόσοφο Υπατία (370-415) είχε γίνει στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2015 και επαναλήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 υπό την αιγίδα του Δημάρχου Καμίνη.

Δύστυχη Μακεδονία…


Δεν υπάρχουν σχόλια: