Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας 
Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
Ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς να λύσει τον «γόρδιο δεσμό»!
  
    Με μεγάλη μας απογοήτευση, που μετατράπηκε σε αγανάκτηση παρακολουθήσαμε τη συζήτηση στη Βουλή (συνεδρίαση της 10ης Ιουλίου 2017) σχετικά με το όνομα του κράτους των Σκοπίων, όπου ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε με σθένος την ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Πολλά ερωτήματα εγείρει η εμμονή σε μια εσφαλμένη απόφαση που έλαβε αυθαίρετα η τότε επικεφαλής του ΥΠΕΞ το έτος 2007, η οποία αντιτίθεται σαφώς όχι μόνον στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών στις 13 Απριλίου 1992 αλλά και στην βούληση του ελληνικού λαού διότι αποβαίνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.
    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, με την στήριξη των χιλιάδων μελών και υποστηρικτών της σε όλη τη Μακεδονία, καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την ανάσχεση της συστηματικής και αφειδώς χρηματοδοτούμενης σκοπιανής προπαγάνδας που επιχειρεί να αλλοιώσει την εθνική συνείδηση των Μακεδόνων Ελλήνων, χρησιμοποιώντας ως μέσο την επιχειρούμενη αλλοίωση της γνήσιας Μακεδονικής Παράδοσης. Η Ομοσπονδία μας προτίθεται ΑΜΕΣΑ να πραγματοποιήσει συντονισμένες ενέργειες σε πολλαπλά επίπεδα, ώστε να αναδειχθεί η βούληση των κατοίκων της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία άλλου κράτους, έχοντας ως οδηγό τον σεβασμό στην ιστορία και στους αγώνες των Μακεδόνων για Ελευθερία. Είναι βέβαιο ότι ο τεράστιος αριθμός των Ελλήνων που αναμένεται να υποστηρίξουν αυτήν τη θέση θα υποχρεώσει ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς να αναθεωρήσουν τυχόν διαφορετική άποψη και να αποτελέσει εφόδιο στη διπλωματική φαρέτρα του Υπουργείου Εξωτερικών.


    Πριν από μερικά χρόνια η υπόθεση της χρήσης του όρου «Μακεδονία» φαινόταν χαμένη υπόθεση. Σήμερα είναι ολοφάνερο ότι παρουσιάζεται μοναδική ευκαιρία για την επίλυση του θέματος στη σωστή του βάση. Ο κ. Κοτζιάς μετά τους επιτυχείς χειρισμούς στο ζήτημα της Κύπρου μας δίνει την ελπίδα ότι θα αποδειχθεί το ίδιο αποτελεσματικός και στο ζήτημα της ονομασίας τους γειτονικού κρατιδίου. Έχει την ευκαιρία να γίνει εκείνος που θα λύσει τον σύγχρονο «γόρδιο δεσμό» και να διασφαλίσει το εθνικό συμφέρον προτάσσοντας τη ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε κάθε περίπτωση. Μόνον έτσι και με αυτήν την προϋπόθεση θα τεθούν τα θεμέλια για ειλικρινή φιλία και συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή, καθώς η συνθήκη καλής γειτονίας επιβάλλει τον αλληλοσεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την Ιστορία των λαών εκατέρωθεν.

Το ΔΣ της ΠΟΠΣΜ                      12-7-2017



Δεν υπάρχουν σχόλια: