Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Η περίπτωση Φαήλου Κρανιδιώτη
Ν.Δ. = Η άλλη όψη του ΣΥΡΙΖΑ;
Η περίπτωση Φαήλου Κρανιδιώτη
Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Τα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στην διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι το κόμμα της ΝΔ έχει πλέον αλωθεί ολοκληρωτικά από κέντρα εξουσίας που ουδεμία σχέση έχουν με την εικόνα του μέσου πολίτη για το κόμμα αυτό, ότι δηλ. αποτελεί ένα πολιτικό σχηματισμό που εκπροσωπεί τον κεντροδεξιό πατριωτικό αστικό κόσμο. 
Ειδικότερα στο επίμαχο θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, που έχουν καταχρασθεί οι Σκοπιανοί, οι θέσεις της ΝΔ ήσαν ταυτισμένες με την εθνική γραμμή που είχαν διαμορφώσει ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά είχε επίσης υπερασπιστεί σθεναρά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος δεν δίστασε να εφαρμόσει το περίφημο "εμπάργκο" στα Σκόπια (16/2/1994) και να υποχρεώσει τους Σκοπιανούς να αλλάξουν την σημαία με το αστέρι της Βεργίνας, να συρθούν στην υπογραφή της λεγόμενης "Ενδιάμεσης Συμφωνίας" και να αναλάβουν ρητές δεσμεύσεις για την αλλαγή του Συντάγματός τους και την διακοπή της ψευδο-αλυτρωτικής τους προπαγάνδας εις βάρος της Ελλάδος.

Στην συνέχεια ήρθαν οι "επίγονοι", Σημίτης, Κωστάκης, Γιωργάκης, Σαμαρο-Βενιζέλοι, οι οποίοι άρχισαν να καλλιεργούν τις ύποπτες απόψεις της οικογένειας Μητσοτάκη (και των ξένων κέντρων που εκπροσωπεί), περί "διπλής", "σύνθετης" κλπ ονομασίας με αποκορύφωμα την επιπόλαια δήλωση (13/2/1992) του Κων/τίνου Μητσοτάκη "Μετά από 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται την ονομασία".

Το "ολίσθημα" Μουζάλα, γνωστού νεοαριστερού και εθνομηδενιστή, εξέπληξε μόνον εκείνους που στρουθοκαμηλίζουν ή αγνοούν εντελώς την πραγματικότητα, δεδομένου ότι εδώ και χρόνια, κατ' επανάληψη η "Νεολαία" και η μεγάλη πλειονότητα των στελεχών και μελών του Σύριζα διατυμπανίζουν την θέση τους για αναγνώριση των Σκοπίων ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Το σχόλιο του Φαήλου μπορεί να ήταν οργισμένο και έντονο, αλλά στην ουσία του ήταν μια υγιής αντίδραση όλων των πολιτών που δεν έχουν ακόμη διαβρωθεί από τις διεθνιστικές ανοησίες και την εγκληματική κληρονομιά του ΚΚΕ στο θέμα, αλλά και τις φιλελέ και ευρωλιγούρικες πομφόλυγες της ΝΔ του Κούλη. 
Τι έγραψε ο Φαήλος;

"Βρε το Μουζάλα. Το αμολησε το "Μακεδονία" για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση. Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγισε από την Σνοφίτικη ηδονή, αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί. Εξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα".

Προφανώς οι μηχανισμοί, του την είχαν "στημένη", κρίνοντας από τον τρόπο που παρουσιάστηκε η είδηση από το in.gr του ΔΟΛίου Συγκροτήματος των Λαμπρακοψυχάρηδων:

[Αθήνα
Στη διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη προχώρησε η Νέα Δημοκρατία μετά το σάλο (Σημ. ΔΕΕ: ποιον σάλο;) που προκλήθηκε από την ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης περί «εκτέλεσης» του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία». 
«Μετά τις τελευταίες του δηλώσεις, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι προφανές ότι έθεσε τον εαυτό του εκτός της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Να καταδικάσει απερίφραστα και να διαχωρίσει τη θέση της από την ανάρτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη είχε ζητήσει νωρίτερα από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ειδικότερα ανάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, «η δήλωση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φ. Κρανιδιώτη σχετικά με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, προκαλεί αποτροπιασμό και παραπέμπει ευθέως σε φασιστικές απόψεις και πρακτικές (Σημ. ΔΕΕ: Μάλλον ξέχασαν τα "γουναράδικα και τα διάφορα άλλα χαριτωμένα των βουλευτών και στελεχών τους). Η ΝΔ δεν μπορεί να είναι όμηρος της ακροδεξιάς της πτέρυγας».
Απαιτούμε από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, να καταδικάσουν απερίφραστα τα όσα είπε ο Φ. Κρανιδιώτης περί «εκτέλεσης» του Γ. Μουζάλα και να διαχωρίσουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις αθλιότητες που εκστομίζουν στελέχη της.]

Και πώς αντέδρασε η ΝΔ μετά από την προκλητικότατη και απαράδεκτη αυτή ανακοίνωση; Αντί να ακολουθήσει την τακτική Σύριζα σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως πχ με τις δηλώσεις του γελοίου Φίλη που αρνήθηκε την γενοκτονία των Ποντίων και να περιοριστεί σε μια απάντηση του τύπου "Είναι προσωπικές απόψεις τα σχόλια Κρανιδιώτη" και να περάσει στην αντεπίθεση για τις κατ' επανάληψη αθλιότητες των στελεχών του Σύριζα, διέπραξε το ακατανόητο: Διέγραψε τον Φαήλο Κρανιδιώτη, υποκύπτοντας στην απαίτηση του Σύριζα, ο οποίος ζητούσε απλώς να διαχωρίσει η ΝΔ την θέση της και όχι βέβαια την διαγραφή Κρανιδιώτη! 

Βεβαίως, ο ίδιος ο διαγραφείς δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο-καταπέλτη με το οποίο "ξεφώνιζε" όχι μόνον τον "πρίγκιπα" Μητσοτάκη, αλλά και τους φοβικούς, ενδοτικούς και πολιτικά ανόητους οπαδούς του εν λόγω, οι οποίοι έχουν καταλάβει το κόμμα.

Η ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ 

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο λόχος προπαγάνδας του, έτσι την θέλουν την Δεξιά: Ή ενοχική, σκυφτή και φοβισμένη, ένα μπλε θολό Ποτάμι ή με ξυρισμένο κεφάλι κι άρβυλα, να νοσταλγεί χούντες και να νομίζει πως θα λύσει το μεταναστευτικό με κλωτσομπουνίδια. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση ωφελημένη είναι η πιο ανίκανη και μηδενιστική αριστερά σε όλη την Ευρώπη, διότι και οι δύο αντίπαλοι της είναι πεπερασμένα σύνολα κι ουσιαστικά ακίνδυνοι. Οι μεν πρώτοι είναι ακίνδυνοι, διότι είναι από τα αποδυτήρια ευνουχισμένοι από την «πολιτική ορθότητα» και τις εκπτώσεις τους στις εθνικές αστικές ιδέες, οι δε δεύτεροι διότι ο εναγκαλισμός τους με τον ολοκληρωτισμό και τον πρωτόγονο κεντροευρωπαϊκό φυλετισμό τους έχει μονίμως κλεισμένο ραντεβού με το περιθώριο.Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την ομοχειρία των ψευτοφιλελεύθερων απάτριδων, όταν κάποιος από τον κορμό της Κεντροδεξιάς αρθρώσει αυστηρό πατριωτικό λόγο κι αμφισβητήσει το σκουπιδαριό που σέρνουν χρόνια τώρα στην δημόσια ζωή ως «καθώς πρέπει», προσπαθούν να του πετάξουν την λάσπη του «φασίστα», «ακροδεξιού» κλπ. Ενδιαφέρον αυτό από τους βασικούς στρατολόγους της Χρυσής Αυγής και οπαδούς ποικίλων ολοκληρωτισμών, εξίσου αν όχι και περισσότερο φονικών από του μπάρμπα Αδόλφου κι ακόμη πιο ενδιαφέρον, όταν το χάφτουν αυτοί που καμώνονται τους δεξιούς και με την ουρά στα σκέλια απολογούνται. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το άλλο άκρο, του ψευτοπροοδευτικού φασισμού. Απλά είναι φασίστες που δεν πιστεύουν στο Έθνος. Διακρίνονται από μπόλικο αυταρχισμό, γάντζωμα στην εξουσία και αποδόμηση της Πατρίδας. Από τα σύνορα της και την κοινωνική διαστρωμάτωση, με στόχο την προλεταριοποίηση των πάντων, ως την εθνική συνείδηση κι ομοιογένεια. Έχουν αντζέντα και την υλοποιούν αλλά προς Θεού, η ηγεσία της ΝΔ είναι με το σεις και με το σας. 

Δείτε πχ την ανακοίνωση για τον Μουζάλα, για ένα εμβληματικό εθνικό ζήτημα. «Θα έπρεπε ίσως να σκεφτεί την παραίτηση». «Θα έπρεπε», «ίσως», «να σκεφτεί». Τρία διαδοχικά επίπεδα κόμπλας. Έλειπε μόνο το «συγγνώμη για την ενόχληση» στην αρχή ή στο τέλος. Πριν το τσάι και τα κουλουράκια. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προδίδει τα συμφέροντα της χώρας και δεν υπάρχουν πολλές λέξεις για την προδοσία.

Με μια τυχοδιωκτική ψευτομάγκικη διαπραγμάτευση, όλο μπλόφα κι εκβιασμό μέσω δημοψηφίσματος, μας οδήγησαν σε κλείσιμο των τραπεζών, capital controls, επιβάρυναν την χώρα με δεκάδες δισεκατομμύρια, έδιωξαν χιλιάδες επιχειρήσεις, εξακόντισαν την ανεργία, μας βούλιαξαν στην ύφεση και σε νέους φόρους. Είχαν όμως ενδεχόμενο δόλο. Γνώριζαν τις προφανείς συνέπειες της αποτυχίας τους αλλά τις αποδέχθηκαν. 

Παράλληλα, με άμεσο δόλο, υπονόμευσαν την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή, διότι υλοποιώντας την πολιτική τους εξαγγελία για ανοικτά σύνορα πλημμύρισαν την χώρα με πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και έπνιξαν εκατοντάδες ανθρώπους, στέλνοντας τους υπόλοιπους να σέρνονται στους δρόμους και στην λάσπη. Μετέτρεψαν όλη την επικράτεια σε καταυλισμό. Λειτούργησαν ως χρήσιμοι ηλίθιοι του τρομοκράτη και αρχιδουλέμπορου Ερντογάν, θέλοντας να φτιάξουν την παρδαλή «πολυπολιτισμική» Ελλάδα των σαλεμένων ονείρων τους και πήραν στο λαιμό τους τόσους δύστυχους, που τώρα είναι φρακαρισμένοι στους καταυλισμούς, απελπισμένοι κι οσονούπω άφραγκοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μελλοντικές εξεγέρσεις. Μας απομόνωσαν από την Ευρώπη κι οι εισελθόντες θα μας μείνουν αμανάτι. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι. Αναφομοίωτοι. Δεν υπάρχει δυτική χώρα που να τους αφομοίωσε κι ο λόγος είναι το τείχος του Ισλάμ, που τους χωρίζει από τις δυτικές αξίες της δημοκρατίας και της ανεκτικότητας, τις οποίες μισούν και θεωρούν θανάσιμα αμαρτήματα.

Μόλις ανοίξει σε λίγο ο καιρός, πολλαπλάσιες στρατιές περιμένουν απέναντι για να τις σπρώξει ο μεγάλος δουλέμπορος σε μας. 

Θα παραλείψει και τότε, όπως και τώρα, η ηγεσία της ΝΔ να καταγγείλει την προδοσία μιας κυβέρνησης που συνειδητά δεν υπερασπίζεται τα σύνορα και τον ρόλο της Τουρκίας, που δημιουργεί τους πρόσφυγες ως τρομοκράτης και τους εκμεταλλεύεται ως δουλέμπορος, εκβιάζοντας εμάς και όλη την Ευρώπη;

Το σαβουάρ βιβρ σας, πρίγκιψ, δεν χωράει την αναφορά στο Γουδί, αλλά καταπίνει αμάσητη την τουρκική ιταμότητα και τον γενιτσαρισμό των κυβερνώντων;

Στην μακρινή χώρα της κοινής λογικής όλα αυτά είναι καθαρή προδοσία, έχουν ονόματα, υπόλογους, δεν είναι «λάθη» κι «αστοχίες», τα τιμωρούν αυστηρά οι νόμοι μας μέσα από τακτικά δικαστήρια κι αν οδηγήσουν σε καταστροφή, μέσα και από έκτακτα. 

Οι εξελίξεις θα είναι τόσο ραγδαίες που δεν θα ξεπεράσουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και την ορντινάτσα του. Θα ξεπεράσουν και την σημερινή ηγεσία της ΝΔ, που νομίζει, πως με ρετάλια του Σταύρου και ανακύκλωση σημιτανθρώπων, θα φτιάξει «κεντρώο» κόμμα και κάνοντας την πάπια ή ψιθυρίζοντας την κριτική, θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μαύρος Καβαλάρης, εκ των ηγετών του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας, που απέδωσε δικαιοσύνη στους τότε ολετήρες της Πατρίδας, διότι συντεταγμένη δικαιοσύνη ήταν κι όχι οχλοκρατική βία, θα απορούσε με την απάθεια και τους καλούς τρόπους των ευαισθητούληδων, που πιάνουν την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ποινικές του ευθύνες με την χαρτοπετσέτα αλλά δεν τους πειράζει να τσαλαβουτάνε στην βαθιά ψευτοπροοδευτική λάσπη, μιας χώρας που ξεχαρβαλώνεται απ’ άκρου εις άκρον. 

Ποτέ η ηγεσία της ΝΔ δεν βρισκόταν σε μεγαλύτερη αναντιστοιχία με την βάση των απλών ανθρώπων, που πιστεύουν στο Έθνος και στην Πατρίδα, είναι συντηρητικοί κοινωνικά, διότι θέλουν τάξη, ασφάλεια, κοινωνική συνοχή αλλά και οικονομικά φιλελεύθεροι, διότι μόνο ο οικονομικός φιλελευθερισμός παράγει πλούτο.

Η σημερινή ηγεσία, ως μπλε Ποτάμι, ξαναπιάνει την πεσμένη βρώμικη σκυτάλη της ενοχικής δεξιάς, εκτελεί παραγγελιές της Γεροβασίλη, γιατί θίχτηκαν οι καλοί τρόποι του Κυριάκου.

Η Ιστορία προχωράει τόσο γρήγορα, που θα μετρήσει ανελέητα και τα golden boys με συστατική του μπαμπά τους. Διότι όλοι οι επικοινωνιολόγοι του κόσμου, οι ενδυματολόγοι και λογογράφοι, όλα τα λεφτά της γης, δεν μπορούν από μόνα τους να φτιάξουν μισό πολιτικό άνδρα. 

Η αληθινή Ιστορία δεν σκηνοθετείται, δεν εξαγοράζεται. 

Ποτέ δεν υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη για ένα αληθινά συντηρητικό κόμμα, μια εθνική φιλελεύθερη δεξιά, που θα μπορεί να εκφράσει, όχι μόνο τον αληθινό κόσμο των εθνικών αστικών αξιών αλλά και τις στρατιές των προλεταριοποιημένων πολιτών. Διότι απλούστατα τα νούμερα δεν βγαίνουν, ακόμη κι αν αθροίσεις όλους τους εναπομείναντες ανακυκλωμένους πασόκους, τα φευγάτα παραποτάμια μπακακάκια του Σταύρου κι όσους είναι ή νομίζουν πως είναι αστοί.

Κι όποιος μιλάει όσο δυνατά πρέπει για να μην τον ενοχλεί ή κάνει service στον Τσίπρα με παραγγελιές, είναι συνένοχος του. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω, διότι δεν μεγάλωσα σε γυάλα, σε κανά πατρογονικό πολιτικό τιμάριο αλλά στον αληθινό κόσμο της εργασίας. Και όταν η Πατρίδα μου προδίδεται και καταστρέφεται, δεν κάνω χατήρια στους ενόχους, διότι τάχα ως πολιτικοί κάνουμε κάτι σαν κοινή δουλειά, είμαστε ένα συνάφι εναλλάξ διαχείρισης της εξουσίας, όπου η «αστική ευγένεια» υπερτερεί του καθήκοντος στην Πατρίδα. Ο Μπιθικώτσης έλεγε «όλοι στην ίδια σκάφη πλένουμε τα ρούχα μας». Ε, λοιπόν, αγαπητέ Κυριάκο, εγώ και πολλοί άλλοι τα πλένουμε χώρια…
Φ.Κ.

Το μόνο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε για τον αρθρογράφο είναι ότι η μόνιμη αναντιστοιχία των άρθρων και κειμένων του με τον πολιτικό χώρο που επιμένει να βρίσκεται, τον έχει μετατρέψει από καιρό σε ένα είδος κομματικού "Δρ. Τζέκυλ και κου Χάιντ", με περίσσεια πολιτική αφέλεια που αρνείται επίμονα να απογαλακτισθεί από τον χώρο αυτόν, παρ' όλους τους εξευτελισμούς που επανειλημμένα έχει υποστεί (επιθέσεις από το εσωτερικό της ΝΔ, κόψιμο από το ευρωψηφοδέλτιο ενώ ο ίδιος είχε αρχίσει τον προεκλογικό αγώνα και τώρα διαγραφή από το κόμμα μετά από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και πολλά ακόμα)!

ΔΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: