Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σημαντική εκδήλωση


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΡΑΚΩΝ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3ης Νοεμβρίου 2011

Η τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πρωτεύουσα της Ελλάδας αποτελεί, χρόνια τώρα, πανελλήνιο αίτημα και απαίτηση τόσο των Ελλήνων του Ελλαδικού χώρου όσο και των Ελλήνων της Διασποράς. Μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες πολλών, δεν κατέστη δυνατό αυτό να γίνει πραγματικότητα.
Ήδη με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού, πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο πρώτος στην Αττική. Το σύνολο των εξόδων αναλαμβάνεται από τον αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο, δημότη Παπάγου, ο οποίος επίσης χρηματοδότησε την κατασκευή και τοποθέτηση, τον περασμένο χρόνο, του ανδριάντα του Φιλίππου Β’, στου Παπάγου.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, ο Σύνδεσμος Μακεδόνων & Θρακών οργάνωσε οργάνωση την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία», με σκοπό να παρουσιαστεί το έργο και η προσωπικότητά του μεγάλου στρατηλάτη. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με πολλους ορθίους, η δε ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τις εισηγήσεις των ομιλητών ήταν εξαίρετη.
Στην εκδήλωση αυτή μίλησαν η Πρύτανις κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Βυζάντιο», ο Καθηγητής κ. Εμμαν. Μικρογιαννάκης με θέμα «Το πικρό παράπονο του Μεγ. Αλεξάνδρου», κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμων, με θέμα «Επικαιρότητα και πολιτιστική εμβέλεια του Μεγ. Αλεξάνδρου», και ο κ. Αθανάσιος Λερούνης, εκπαιδευτικός και πρόεδρος της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές», με θέμα «Ο απόηχος του ονόματος του Μεγ. Αλεξάνδρου στις χώρες της Ασίας». Την συζήτηση και την όλη εκδήλωση συντόνισε ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης, υποστράτηγος ε.α., διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης. Επίσης, παρουσιάστηκαν σχετικά βίντεο και διαφάνειες καθώς και μουσική σύνθεση από το ορατόριο «Υμνωδία ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
Παρέστησαν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, των Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, ο τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος, ανώτατοι αξιωματικοί εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και της ΕΛ.ΑΣ, μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, της Εκκλησίας, αξιωματικοί και μαθητές στρατιωτικών σχολών, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Δήμαρχοι, Μακεδονικές και άλλες οργανώσεις, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων Πρεσβειών, ΜΜΕ από την Ελλάδα και τη FYROM. Την εκδήλωση πλαισίωσαν νέοι και νέες του Λυκείου Ελληνίδων με μακεδονικές ενδυμασίες.
Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή και τις εισηγήσεις που παρουσιάσθηκαν, δημοσιεύονται σύντομα στον ιστότοπο του Συνδέσμου: http://synmakthra.wordpress.com/

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Πρόεδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια: