Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ένα ύπουλο και εμετικό κείμενο εναντίον των μαθητών


Ο ανωτέρω εικονιζόμενος, κατ' εξοχήν καθεστωτικός "μεγαλοδημοσιογράφος σε διατεταγμένη υπηρεσία", έσπευσε να συκοφαντήσει τους μαθητές που πήραν μέρος σε καταλήψεις και συλλαλητήρια για την Μακεδονίας, με ένα ύπουλο, γελοίο και εμετικό κείμενο που δημοσίευσε στα ΝΕΑ. Αυτός, τον οποίον έχουν χαρακτηρίσει ως "πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής, λιβανιστήρι του Σημίτη και του Μητσοτάκη, αρθρογράφο των Μαρινάκειων ΝΕΩΝ, αισχρό λασπολόγο", δεν δίστασε να γράψει τα εξής χυδαία και εξωφρενικά:
"...Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε υπό κατάληψη σχολεία ή τι πρόκειται να κάνει επ’ αυτού το υπουργείο Παιδείας. Μπορώ όμως μετά βεβαιότητος να δηλώσω ότι αυτή η ιστορία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει της. Τα παιδιά, παιδιά είναι και παρασύρονται. Κι ο πατριωτικός φανατισμός καραδοκεί να τα στείλει πακέτο στη Χρυσή Αυγή ή ακόμη παραπέρα...".
Όταν όμως έγραψε γνωστή εφημερίδα της Αθήνας για τον εν λόγω ότι "ο Παπαχρήστου είναι ένας αργόμισθος του δημοσίου, διαπλεκόμενος δημοσιογράφος και εν πολλοίς στοιχείο που δεν έχει σχέση με την έντιμη και καλώς εννοούμενη δημοσιογραφία", έτρεξε να καταθέσει μήνυση.
Πόσες μηνύσεις άραγε πρέπει να κατατεθούν εναντίον του για το παρακάτω κατάπτυστο κείμενο;

Μία επικίνδυνη ιστορία
 Έπεσε και στη δική μου αντίληψη ένα από τα SMS τα οποία διακινούνται στα κινητά των παιδιών, με στόχο να επιχειρήσουν κατάληψη στο σχολείο όπου φοιτούν για να μην περάσει η «προδοτική» συμφωνία των Πρεσπών, και για να μείνει η «Μακεδονία ελληνική». Μετά μπήκα και σε μερικές σελίδες στο Facebook, και κατέληξα σε συμπέρασμα. Το πράγμα βρωμάει από παντού ότι είναι ακροδεξιό στήσιμο, και στόχο έχει να δημιουργήσει την εικόνα ότι η νεολαία «μάχεται» για να μην παραδοθεί η Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε υπό κατάληψη σχολεία ή τι πρόκειται να κάνει επ’ αυτού το υπουργείο Παιδείας. Μπορώ όμως μετά βεβαιότητος να δηλώσω ότι αυτή η ιστορία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει της. Τα παιδιά, παιδιά είναι και παρασύρονται. Κι ο πατριωτικός φανατισμός καραδοκεί να τα στείλει πακέτο στη Χρυσή Αυγή ή ακόμη παραπέρα.
Σημασία έχει η οργανωμένη πολιτεία να βρει την άκρη και να αντιμετωπίσει τους άθλιους υποκινητές αυτής της ιστορίας, όπως τους πρέπει. Και αυτό είναι υπεράνω κομμάτων. Υπερβαίνει δηλαδή το τι πιστεύει κανείς πολιτικά και αν είναι με την κυβέρνηση ή όχι. Εδώ υπάρχει ζήτημα. Και είναι σοβαρό…

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: