Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Πώς ο Τσίπρας γλύτωσε μήνυση του ΙΚΑ...


Πώς ο Τσίπρας γλύτωσε μήνυση του ΙΚΑ 
για μη καταβολή εργατικών εισφορών

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο σχετικά με το τι είναι νόμιμο και τι ηθικό, δημοσιεύει το antinews. Η υπόθεση αφορά το «αριστερό» κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και τον μέγα διανοητή Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα σώσει την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2012 το ΙΚΑ υπέβαλε μήνυση κατά του κ. Τσίπρα, ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επειδή έπειτα από έλεγχο αποδείχθηκε ότι το κόμμα δεν είχε καταβάλλει εργοδοτικές και εργατικές εισφορές περίπου 61 χιλιάδων ευρώ. Το ποσό αφορούσε διάφορους εργαζόμενους στον ΣΥΡΙΖΑ για το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου – Οκτωβρίου 2011. Ήταν τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ «έπαιρνε τα πάνω του» και ξεκινούσε την πορεία από το 3% στο 20%.

Τότε λοιπόν έγινε η μήνυση του ΙΚΑ αφού το κόμμα προειδοποιήθηκε και απειλήθηκε με αναγκαστική εκτέλεση. Η υπόθεση πήγε σε τακτική δικάσιμο αλλά το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο καθώς ο κ. Τσίπρας ήταν αρχηγός κόμματος και έπρεπε η υπόθεση να πάει στον Άρειο Πάγο και στη συνέχεια στη Βουλή. Υπό κανονικές συνθήκες ο κ. Τσίπρας θα δικαζόταν για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών. Η πρώτη δίκη αναβλήθηκε και η δεύτερη έστειλε στον ΑΠ την υπόθεση και ο αντεισαγγελέας ζήτησε περισσότερα στοιχεία από το ΙΚΑ προκειμένου να στείλει το φάκελο στη Βουλή. Όμως, τον περασμένο Ιούνιο το ΙΚΑ απάντησε ότι το ποσό εξοφλήθηκε, επομένως δεν υπήρχε υπόθεση.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξόφλησε το ποσό και είναι νόμιμος. Είναι όμως ηθικός; Δε μπορεί να κυνηγά τους πάντες και τα πάντα και να μην πληρώνει τις εισφορές των εργαζόμενών του; Ούτε να κάνει κριτική στα λοιπά κόμματα ότι χρωστάνε όταν και το ίδιο χρησιμοποιεί άθλιες… καπιταλιστικές μεθόδους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: