Τρίτη 28 Μαΐου 2013

FORUM ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΟ FORUM ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.30 

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΒΟΥΛΑΣ - [ΖΕΦΥΡΟΥ 2 ΒΟΥΛΑ (πλ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)]

 ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΤΑΙΠΕΔ - Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ –ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ».

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:
ΘΑΛΕΙΑ ΧΟΥΝΤΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ/ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΛΑΓΑΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΚΚΑΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ/ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

Ομιλητές:

Γιώργος Σχοινιωτάκης ετ Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συμβουλίου

Γιώργος Κόκκας -Δικηγόρος

Νίκος Βασιλείου Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕΑ

Μαρία Μαντούβαλου -Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

Κωνσταντίνος Ρωμανός - Καθηγητής Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αθανάσιος Δρούγος - στρατιωτικός αναλυτής

Δημήτρης Ευαγγελίδης συγγραφέας -ιστορικός

Θάλεια Χούντα Κοινωνιολόγος- Δημοσιογράφος


Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο; (5)


Για απόπειρα ποινικοποίησης του κομμουνισμού προειδοποιεί το ΚΚΕ
Με αφορμή τον αντιρατσιστικό νόμο

Αθήνα
«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ούτε αθώο ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής» τονίζει το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, το νομοσχέδιο «αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις».

Το ΚΚΕ παρατηρεί ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως ρητά αναφέρεται, ενσωματώνει απόφαση-πλαίσιο της ΕΕ στην οποία γίνεται λόγος για επικείμενες πρωτοβουλίες ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης».

«Στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ» αναφέρει.

«Ο λαός με τη δική του πάλη μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φορέων του ρατσισμού και όχι το σύστημα που τους γεννά, τους θρέφει και τους αξιοποιεί για να βάλει στο στόχαστρο τη λαϊκή πάλη και να χτυπήσει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.



Πιέζει κατά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου η Χρυσή Αυγή


Αθήνα
Πίεση στην κυβέρνηση για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ασκεί η Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει από τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΧΑ Ιωάννη Λαγού προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. 

Στην επίκαιρη ερώτησή του, την Πέμπτη, για την εγκληματική δράση μετανάστη στα Ιωάννινα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απευθύνθηκε στον Νίκο Δένδια με έντονα καταγγελτικό τόνο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ενώ έσπευσε στη Μανωλάδα για να συμπαρασταθεί στους αλλοδαπούς, δεν έπραξε το ίδιο για τους Έλληνες στην ελληνοαλβανική μεθόριο που υποφέρουν από την εγκληματική δράση αλλοδαπών». 

«Πρόκειται για ένα βαρύτατο έγκλημα που εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία σε λίγες ώρες και ο δράστης συνελήφθη. Δεν έχω κάτι άλλο να πω» ήταν η λακωνική απάντηση του κ. Δένδια.

Η απάντηση του κ. Δένδια προκάλεσε δεύτερο γύρο επίθεσης εκ μέρους του κ. Λαγού, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ενώ ανέφερε ακόμη ότι «ενώ δεν απαντά στη Βουλή, είναι λαλίστατος σε συγκεντρώσεις φίλων του που βρίσκονται στις μασονικές τάξεις». 

Επιπλέον, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε ότι οι κακοποιοί «έχουν γραμμένο» το υπουργείο και κάνουν ό,τι τους «γουστάρει». 

Κατέληξε, δε, προτρέποντας την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την τιμωρία της «ρατσιστικής συμπεριφοράς που επιδεικνύουν οι αλλοδαποί σε βάρος των Ελλήνων». 

Ο υπουργός δεν έκανε χρήση του δικαιώματος δευτερολογίας του. 

Σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όλα δείχνουν ότι θα «παγώσει», καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δεν συμφωνεί με την αναγκαιότητά του, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στην τρικομματική κυβέρνηση, καθώς οι άλλοι δύο εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ψήφισής του. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο αντιρατσιστικός νόμος «υπαγορεύεται από ξένα ανθελληνικά κέντρα με στόχο να περιοριστεί η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής» και επιτίθεται στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ΧΑ, ο «μόνος ρατσισμός που υπάρχει στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων».

Χ. Αθανασίου: «Ήμασταν πρωτοποριακοί· επαρκές το νομοθετικό πλαίσιο»
Στο ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου αναφέρεθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, λέγοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο για τις φυλετικές διακρίσεις. 

«Ήμασταν πρωτοποριακοί σε αυτό και αν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του δεν φταίει η κυβέρνηση. Το 90% των διατάξεων του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου είναι ήδη ρυθμισμένες. Χρειάζονται μόνο μερικές παρεμβάσεις» τόνισε ο κ. Αθανασίου στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση επί της έκθεσης του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούζνιεκς για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου υπεραμύνθηκε του νόμου 927 του 1979, σημειώνοντας: «Πολλές ευρωπαϊκές και προοδευτικές χώρες είχαν μεσάνυχτα από τις ρυθμίσεις, τις οποίες έκανε η Ελλάδα. Πολλές είχαν και πριν από εμάς, αλλά πολλές από αυτές δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν. Ήμασταν πολύ πρωτοποριακοί σε αυτό. Εάν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις, δεν φταίει η κυβέρνηση».

Newsroom ΔΟΛ




Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο; (4)


Πού σκοπεύει το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο; 
Η διέγερση μίσους πώς μετριέται; Βάσει ποίων αντιλήψεων; 
Υπάρχει όργανο που να μετρά «το μίσος»; 

22 Μαι 2013 

Όταν δημοσιεύσαμε στη Voria.gr σημείωμα, που αναδείκνυε την προχειρότητα αλλά και το επικίνδυνο του νομοσχεδίου δήθεν «αντιρατσιστικού», τότε κάποιοι ίσως εξεπλάγησαν, επειδή μόνον εδώ αναδείχθηκε το θέμα, πλην του ΚΚΕ. Έπρεπε να περάσουν τρεις μέρες για να καταλάβουν και να αρχίσουν να συζητούν στα τηλεπαράθυρα, ότι η ασάφεια του νομοσχεδίου οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. 

Αν η «ασάφεια» έγινε σκόπιμα ή όχι, αυτό το ξέρει μόνον ο κ. Ρουπακιώτης. Αν δεν κατάλαβε δηλαδή τι νομοσχέδιο ετοίμασε ή το έκανε σκόπιμα, για να συμπεριλάβει κάθε έναν αντίπαλο του Συστήματος, οποιουδήποτε χρώματος και οποιασδήποτε τοποθέτησης. Δεν γνωρίζω τον κ. υπουργό, ώστε να αντιληφθώ το σκεπτικό του. Ότι διετέλεσε πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, δεν μου λέει τίποτε, επειδή δεν ψηφίζεται ο καλύτερος δικηγόρος ή πολιτικός, αλλά ο καλύτερος συνδικαλιστής (κι ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος διετέλεσε πρόεδρος του ίδιου συλλόγου). 

Επομένως, δεν αναζητώ το κίνητρο της συγγραφής ενός τόσο ασαφούς νομοσχεδίου, όπου υπόλογος είναι ο καθένας που «με λόγια ή πράξεις μπορεί να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος». Μένω στα αποτελέσματα που θα επιφέρει. 

Και όσον αφορά μεν τις πράξεις, αυτές μπορούν προσδιοριστούν, όχι όμως με ευκολία. Διότι αν κάποιος αλλοδαπός με κτυπήσει και ανταποδώσω το κτύπημα, ποιος θα κρίνει αν πρόκειται για πράξη αυτοάμυνας ή πράξη ρατσισμού, όπως θα επικαλεστεί ο αντίδικος; Αλλ’ ας πούμε, πως με τις πράξεις θα βρεθεί κάποια άκρη. 

Η διέγερση μίσους, όμως, πώς μετριέται; Βάσει ποίων αντιλήψεων; Προχθές, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης, χαρακτήρισε τον στρατηγό κ. Φράγκο «επικίνδυνο, που διεγείρει τα μίση». Οι δικαστές των ιδίων αντιλήψεων με τον κ. Ι. Μπουτάρη, πρέπει να καταδικάσουν αυστηρά τον στρατηγό, ως ρατσιστή. Αυτό σημαίνει, ότι ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στην έδρα του δικαστηρίου, ποιος είναι ο πολιτικός του προϊστάμενος ή ποιο κόμμα κυβερνά, η ερμηνεία «της διέγερσης μίσους» θα υπόκειται σε υποκειμενισμό. Υπάρχει όργανο που να μετρά «το μίσος»; 

Αν αποκαλέσω τον Στάλιν «απάνθρωπο σφαγέα», έχω μεν υπέρ εμού την σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων οργάνων της Ε.Ε., που ομού με τα ναζιστικά, καταδικάζει και τα σταλινικά εγκλήματα. Αν αύριο όμως έχω υπουργό δικαιοσύνης τον κ. Λαφαζάνη και τους ομοϊδεάτες του, υμνητών του Στάλιν ατιμωρητί, ποια είναι η δική μου τύχη; 

Αλλ’ ας πάμε και στα πιο απλά. Χωρίς καμιά επίπτωση, μπορώ να κάνω λόγο για ναζιστικές θηριωδίες. Όμως, σύμμαχοι των Ναζί ήσαν και οι Βούλγαροι, τα δε εγκλήματα των Γερμανών ωχριούν μπροστά στις βουλγαρικές θηριωδίες. Αν βρεθώ μεθαύριο στο Δοξάτο, για επιμνημόσυνο λόγο στην κατ’ έτος τελούμενη εκδήλωση μνήμης, ο κ. Ρουπακιώτης τι με συμβουλεύει να πω; 

Και επί τη ευκαιρία: Ο κ. Μ. Γλέζος γιατί δεν μιλά ποτέ και για τις βουλγαρικές θηριωδίες και αποζημιώσεις; Το βουλγαρικό μαχαίρι έσφαζε με ευγενικό τρόπο; Ή επειδή επικράτησε μετά κομμουνιστικό καθεστώς, ο κ. Μ. Γλέζος κατάπιε την γλώσσα του, υπηρετώντας τον κομμουνισμό και όχι τον ελληνικό λαό; Ας μας εξηγήσει. 

Μόνον το ΚΚΕ αντέδρασε. Διότι ναι μεν τώρα οι σταλινικοί, σε όποιο κόμμα κι αν βρίσκονται, χαίρουν ασυλίας και μπορούν να μετέχουν στις εκλογές, χωρίς να τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, αλλά αύριο μπορεί να βρεθεί κάποια κυβέρνηση που θα αποφασίσει να εφαρμόσει τους νόμους. Θα μπορούν τότε οι πολιτικοί να αποκαλούν «οικιακά σκεύη» τις μολότοφ και άλλα υλικά που βρέθηκαν στην βίλα «Αμαλία»; 

Να το πούμε ακόμη πιο απλά: Τα συνθήματα των φιλάθλων στα γήπεδα, πώς πρέπει να κολάζονται; Ως ύβρεις ή ότι «διεγείρουν τα μίση»; 

Πάντως, με τα όσα κατά καιρούς δηλώνει και πράττει ο κ. Ρουπακιώτης, μόνον όσοι τον γνωρίζουν καλά, μπορούν να μας εξηγήσουν τους λόγους που τον ωθούν. 

Ο Μακεδών



Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο; (3)


Το αριστερό «σαμποτάζ» 
εις βάρος του Σαμαρά
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Δεν ξέρω ποιο θα είναι το τελικό κείμενο του νέου αντιρατσιστικού νόμου, που διάφοροι σπεκουλάρουν, εκ δεξιών κι αριστερών. Σίγουρα δεν μπορεί να περιλαμβάνει την ύποπτη γελοιότητα περί εχθροπάθειας ούτε να δημιουργεί εγκλήματα γνώμης. Αδιανόητο επίσης θα είναι να τιμωρούνται μέσα στην Ελλάδα όσοι αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Εβραίων και να μένουν ατιμώρητοι οι γενίτσαροι που αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων.

Θα πρέπει να συμπεριληφθεί ως έγκλημα και η αμφισβήτηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την Βουλή των Ελλήνων. Nα 'ναι παρεούλα οι αμφισβητίες του Ολοκαυτώματος μαζί με την πολιτική και ψευδοεπιστημονική αλητεία που αμφισβητεί με θράσος τη δική μας Γενοκτονία. Η Τουρκία εξετέλεσε μία Γενοκτονία, τη Γενοκτονία όλων των χριστιανικών λαών της Μικράς Ασίας. Η νέα Τουρκία του χασάπη Κεμάλ χτίστηκε πάνω στην εθνοκάθαρση και στο πλιάτσικο, έχει στα θεμέλιά της το αίμα των προγόνων μας. Έως την αναγνώριση της μίας αυτής Γενοκτονίας, χωρίς διακρίσεις για Ελληνες, Αρμενίους, Ασσυρίους κ.λπ., να τιμωρούνται όσοι αμφισβητούν τα ήδη αναγνωρισμένα από τη Βουλή μας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μαζί με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Αφού θέλουν καινούργιο νόμο, να μια καλή ευκαιρία να το βουλώσουν οι προπαγανδιστές της ισλαμοφασιστικής κακοποίησης της Ιστορίας, όσοι αμφισβητούν την οργανωμένη σφαγή εκατομμυρίων Ελλήνων κι Αρμενίων, τη λεηλασία των περιουσιών και των μνημείων μας.

Θα είναι παράδοξα πρόστυχο να τιμωρούνται οι απολογητές του Αδόλφου για το Αουσβιτς και να τη σκαπουλάρουν οι απολογητές του Κεμάλ, του δασκάλου των ναζί, για τις πορείες θανάτου και τις άλλες μεθόδου γενοκτονίας αλά τούρκα. Στον πάγκο, δίπλα δίπλα.

Ακούω ότι μερικοί λένε πως δεν πρέπει να το κάνουμε, να μείνουμε μόνο στο Ολοκαύτωμα, μην ενοχληθούν ο Ερντογάν και οι τραμπούκοι του, που δεν αναγνωρίζουν ποντιακή κι αρμενική Γενοκτονία. Να προσέξουν όσοι έχουν τέτοιες ψοφοδεείς σκέψεις, γιατί τα κουδούνια που θα τους κρεμάσουμε θα ακουστούν σε όλη την Ελλάδα…

Αυτό όμως που συνέβη από την προηγούμενη Παρασκευή, με αφορμή ερώτηση του Τσίπρα για το θέμα, με την προβοκάτσια του κολοσσού της επαναστάσεως Γιώργου Πάντζα, την υποκριτική συμπεριφορά Δραγασάκη και τον χρόνο που ο υπουργός Δικαιοσύνης διάλεξε να φέρει τον νόμο συνιστά «σαμποτάζ» εις βάρος του πρωθυπουργού και της προσπάθειάς του για την πατρίδα.

Ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε ένα ταξίδι με κεφαλαιώδη σημασία για την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, οι κύριοι αυτοί απλούστατα άλλαξαν την ατζέντα και υπονόμευσαν επικοινωνιακά την προσπάθειά του. Διότι, συμφωνείς ή διαφωνείς, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί, δουλεύοντας δεκαεξάωρο και βάλε.

Αντί να ενημερώνεται ο λαός για το τι πετύχαμε στην Κίνα, η καθεστωτική Αριστερά, από ΔΗΜ.ΑΡ. έως Κουμουνδούρου, έκανε κεντρικό ζήτημα το επεισόδιο Ηλιόπουλου - Δραγασάκη και τη συζήτηση για την... εχθροπάθεια. Αντί ο κόσμος να πάρει λίγο θάρρος για την οικονομία, επί μέρες βομβαρδιζόταν με τα «Χάιλ, Χίτλερ» του απόστρατου κωμικού, που ορισμένα ΜΜΕ έκαναν την πάπια ποιος τα είπε, τη μιξοπαρθενίαση του Δραγασάκη και την υβριστική αντίδραση με «γίδια», «ξεφτιλισμένοι» κ.λπ. των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Εκ του αποτελέσματος, ο ένας έκανε πολιτική πάσα στον άλλο.

Ο Τσίπρας, χειροκροτητής του ημίτρελου μαρξιστικού απολιθώματος, που θέλει… γκουλάγκ, κάνει τη δουλειά του. «Κοράκι» είναι, περιμένει μάταια στο κλαρί μπας και κλατάρει η χώρα και ξεπέσει στα χέρια του. Θα περιμένει ώσπου να παγώσει η Κόλαση. Όμως ο Ρουπακιώτης είναι υπουργός της κυβέρνησης και ο Κουβέλης, εταίρος αυτής, δεν είναι καπετάν ένας. Το όλο ζήτημα μυρίζει προσυνεννόηση, παίξανε όλοι αυτοί μπάλα μεταξύ τους, συσπειρώνοντας τους δικούς τους, αβαντάροντας τη Χρυσή Αυγή, φέρνοντας τη συζήτηση ιδεολογικά εκεί που θέλανε και σαμποτάροντας, εκ του αποτελέσματος, την επιτυχία του πρωθυπουργικού ταξιδιού.

Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι, δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, μετατρέποντας την συζήτηση για τον νέο αντιρατσιστικό νόμο, σε ζήτημα «πολιτικής πρωτοπορίας» ιδεοληπτικών.

Παρά τις αριστερές ανοησίες, δεν ζούμε στον αμερικανικό Νότο της Κου Κλουξ Κλαν. Το κεντρικό πολιτικό ζήτημα δεν είναι ο ρατσισμός, είναι η ανάπτυξη, η εισροή επενδύσεων, η καταπολέμηση της ανεργίας, της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας. Αν πετύχουμε αυτά, δεν θα έχουν πέραση οι ακραίοι ούτε των μεν ούτε των δε.

Η Αριστερά φτιάχνει ως αντίπαλο τη Χρυσή Αυγή, για να ετεροκαθορίζονται και να συσπειρώνουν τη βάση τους, ξέροντας ότι η Ν.Δ. μόνο απώλειες θα έχει από αυτή τη διελκυστίνδα, αν τους επιτρέψει να τη σύρουν όπου θέλουν.

Τι χρειάζεται; Πολύ απλά να κοπεί ο βήχας σε όλους τους ενδιαφερομένους και να τεθούν τα ζητήματα στην πραγματική τους διάσταση.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης


Πηγή: Εφημερίδα "Δημοκρατία"


Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο; (2)

Αντιρατσιστές!

Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο; (2)

Πριν λίγες μέρες, ένας πολύ καλά ενημερωμένος, αλλά και "διαβασμένος" συνέλληνας, ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb το παρακάτω κείμενο, που οφείλουν να το διαβάσουν οι πάντες, σχετικά με τον επερχόμενο "αντιρατσιστικό" νόμο. Είμαι βέβαιος ότι θα σας προβληματίσει και ίσως σας παρακινήσει να αναρωτηθείτε για το «Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο;».
ΔΕΕ

Κουίζ: Ποιός καὶ πότε ἐξέδωσε τὴν κάτωθι ἀνακοίνωσι κατὰ τοῦ «ἀντιρατσιστικοῦ» νόμου; 
α) Ἡ Χρυσή Αὐγή· β) τὸ ΚΚΕ· γ) ἄλλος.

«Προσπάθεια να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα είδος αστυνομίας της σκέψης και της γλώσσας. 
»Στις αληθινές Δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής. Το νομοσχέδιο μόνο με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο Γκεϊσό - Φαμπιούς της 13-7-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα. Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα η υιοθέτηση της ποινικής καταστολής ως μέσου για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ή ενοχλητικών για κάποιους χρήσεων του λόγου, στην Πολιτική, στην Κοινωνία, στον Τύπο, στην Ιστορία, στην Τέχνη. Οι Υπουργοί πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι είναι υπάλληλοι της Ιστορίας. Δεν έχουν το δικαίωμα να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις «ομάδων επιρροής» ή να υπηρετούν μη ξεπερασμένη (αν μη και ύποπτη) Πολιτική Ορθότητα. Πρωτίστως, όμως, οφείλουν να τηρούν ευλαβικά το Σύνταγμα της Χώρας που παραβιάζεται πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Υπό το κράτος, άλλωστε, της ισχύος του ν. 927/79 για τις φυλετικές διακρίσεις στον Τύπο κλπ. η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα ομοίων διατάξεων (Ολομέλεια Αρείου Πάγου 3/2010). Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί γιατί προσβάλλει και την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, που ανέδειξε την ανεκτικότητα απέναντι στον Άλλο ως θεμελιώδη δημοκρατική αξία, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την επιβάλει με μέσα νομοθετικού εξαναγκασμού.» 

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι το δελτίο τύπου - απάντηση της Χρυσής Αυγής στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να φέρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας προς ψήφιση τον «αντιρατσιστικό» νόμο. Αντιθέτως είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2011. Ανακοίνωση που υπογράφει ο τότε Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας. Ανακοίνωση η οποία αφορούσε την τότε νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Καστανίδη, να φέρει προς ψήφιση στην τότε Βουλή έναν αντίστοιχο - αν και πιο ήπιο από ό,τι φαίνεται - αντιρατσιστικό νόμο. (http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5902

Ἡ ἁπλούστερη ἐξήγησις (καὶ ἐν πολλοῖς ὁμολογημένη) εἶναι: Διότι ἐκτελοῦν ἐντολές. Ὁ νόμος, καὶ ὅλοι οἱ ἄλλοι, γιὰ ὅλα τὰ θέματα, ἦρθε ἕτοιμος ἀπ᾿ ἔξω. Λυποῦμαι, ἀλλὰ δὲν εἶναι καθόλου συνωμοσιολογία.

Φ.Μπ.



Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο; (1)

Ο "σύντροφος" της κας Ρεπούση, 
ο ελληνόφωνος κος Ρουπακιώτης

Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο;

Πριν από δύο χρόνια είχα αναρτήσει ένα εκπληκτικό κείμενο του γνωστού σκιτσογράφου ΣΤΑΘΗ (Σταυρόπουλου), ο οποίος στόλιζε δεόντως τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, που είχε αποπειραθεί να περάσει ένα ανάλογο νομικό έκτρωμα. Το αναδημοσιεύω και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
ΔΕΕ
   
Ο πονηρός κος Καστανίδης

«1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.
2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων (3.000 – 10.000) ευρώ, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».
Νομοσχέδιο Καστανίδη

Ο πολύ "δημοκρατικός" κος Χάρης Καστανίδης, ο σημερινός Πασόκος Υπουργός Δικαιοσύνης (!), ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί την ψήφιση του παραπάνω άκρως φασιστικού νόμου. Αυτό το νομοσχέδιο στο σκεπτικό του θεωρεί ως δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που «αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία...». Φαίνεται ότι εκεί στην Πασοκολάνδη κάποιοι έχουν εθισθεί στην λήψη αποφάσεων ερήμην του λαού. Πριν από αρκετά χρόνια, επί χαρισματικού απατεώνος, είχαν κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ ως κρυπτο-φασιστικό, με αξιόλογη επιχειρηματολογία. Δυστυχώς επαληθεύονται πλήρως. Το κείμενο του ΣΤΑΘΗ που ακολουθεί, πρέπει να διαβαστεί με προσοχή και να μας προβληματίσει όλους, πριν είναι πολύ αργά...
ΔΕΕ
Μέρκελαντ...

Ελευθεροτυπία, Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αν η παρότρυνση σε βιαιοπραγίες και η διέγερση παθών, «εχθροπάθεια» (!) κατά κάθε «άλλου», πρέπει να διώκεται, όχι με βάση το ποινικό δίκαιο, αλλά μια διαρκή «δίκη προθέσεων», των πάντων κατά των πάντων, τότε το πρώτο βιβλίο που θα πρέπει να οδηγηθεί στην πυρά είναι η Παλαιά Διαθήκη, με δεύτερο τα άπαντα του Λένιν και τρίτο τα ανάλεκτα του Μίκυ Μάους...

Πάμε και στην Ελλάδα για νόμο Γκεϋσώ; (σ.σ.: έτσι αποκαλείται στη Γαλλία ο νόμος που ποινικοποιεί τη γνώμη. Ο νόμος στίγμα για έναν πολιτισμό που ισχυρίζεται ότι έλκει την καταγωγή του απ' τον διαφωτισμό κι όμως αναγνωρίζει Εγκλήματα Γνώμης, προτείνοντας μάλιστα για την καταστολή τους τη λογοκρισία. Αλλά και τις ποινικές καταδίκες).

Νόμους όπως ο νόμος Γκεϋσώ διαθέτουν αρκετές κεντροευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αυστρία κι άλλες, και τους καθιέρωσαν υπό το κράτος της ενοχής τους για το Ολοκαύτωμα. Το δυσάρεστο είναι ότι, στην αρχή τουλάχιστον, αυτή η ποινικοποίηση της σκέψης, αλλά και της ιστορικής έρευνας είχε την υποστήριξη ενός μεγάλου μέρους της ευρωπαϊκής Αριστεράς την οποία για μιαν ακόμη φορά οι καλές της προθέσεις την οδήγησαν τσιφ στην Κόλαση. Εν προκειμένω Κόλαση ήταν η δυνατότης πλέον των σιωνιστών να χαρακτηρίζουν ως αντισημιτισμό, έγκλημα μίσους και ρατσισμό ό,τι ενοχλούσε την ιμπεριαλιστική και συχνά φασιστική πολιτική του Ισραήλ. Το Ολοκαύτωμα αναγορεύθηκε σε Ταμπού!
Ιδιοκτησία και άλλοθι του Ισραήλ για πάσης φύσεως πολιτικά, ρατσιστικά (εναντίον των Παλαιστινίων), εθνικά (εναντίον όλων των άλλων, ανάμεσά τους και πολλοί Εβραίοι) και κοινωνικά (ταξικά) εγκλήματα.
Στη Γαλλία, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ κι άλλες χώρες κάθε συζήτηση, γνώμη, έρευνα για το Ολοκαύτωμα μπορεί να οδηγήσει οποιονδήποτε στο εδώλιο.
Από πότε η Ελλάδα ζήλωσε τέτοια δόξα;
Ποιος έδωσε στον κ. Καστανίδη την εντολή (πάλι ο ελληνικός λαός;) στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού να προσδώσει διαστάσεις νόμου Γκεϋσώ;
Από πότε στην Ελλάδα τού σήμερα επαναποινικοποιούνται η σκέψη, οι απόψεις και η δημόσια διατύπωσή τους, όπως επί εμφυλιοπολεμικών κυβερνήσεων και επί χούντας;
Από πότε ασαφείς πολιτικοί και νομικοί όροι όπως η νεόκοπη «εχθροπάθεια» (!) θα αποτελούν αντικείμενο για δικαστική απόφανση;
.............................................

Η πολιτική ορθότης μόνο (η οποία καταρρέει παντού από καιρό) οδηγεί τον κ. Καστανίδη σε λογοκριτικές παρεκβάσεις, ή η πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Αμερικανικού Εβραϊκού Λόμπυ οδηγεί την κυβέρνηση Παπανδρέου σε ένα ακόμα μάντρωμα, σε μιαν ακόμα «συμμόρφωσιν προς τας υποδείξεις»;

* * *
Θα οδηγηθούμε σε παραλογισμούς! Όπως αυτός που υφίσταται η αφεντιά μου χρόνια τώρα: παρ' ότι τιμώ και σέβομαι τους Εβραίους, παρ' ότι γονατίζω μπροστά στο Ολοκαύτωμα, όμως, επειδή καταγγέλλω τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ με συκοφαντούν οι πράκτορές του για αντισημίτη. Αλλά, όσο όλα αυτά μένουν στο επίπεδο του δημόσιου διαλόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης, μικρό το κακό. Όταν όμως γίνουν αντικείμενα λογοκρισίας, καταστολής, δικαστικών αποφάσεων, ποινών και ιδεολογικής τρομοκρατίας, το κακό θα είναι μεγάλο! Αυτό θέλετε, κ. Καστανίδη;
Έναν ακόμα νόμο σαν τον Τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου (με τις αγωγές) που αυτήν τη φορά θα κλείνει στη φυλακή τις ιδέες, τη γνώμη, τις σκέψεις; Την έρευνα;
Στη δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα στο λάθος του. Πόσω μάλλον το δικαίωμα να αποδείξει ότι μπορεί εν τέλει να 'ναι σωστό. Από πότε αυτή η διαδικασία γίνεται αρμοδιότητας Μπόγια και Ιεράς Εξέτασης;
Και κάτι ακόμα, το πιο σημαντικό.
Αυτό το νομοσχέδιο στο σκεπτικό του δηλώνει για την Ελλάδα ότι είναι μια χώρα που «αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία...».
Έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι επιλέγει το πολυπολιτισμικό μοντέλο; Σας έχει δώσει ανάλογη εντολή, κ. Καστανίδη;
Σε μια εποχή που ο πολυπολιτισμός έχει χρεωκοπήσει παντού στην Ευρώπη, διότι οδηγεί κι εγκλωβίζει τους μετανάστες στα γκέτο, διότι τους καταδικάζει στη σκλαβιά, διότι τους καθιστά απλώς φθηνή εργατική δύναμη, εσείς με ποιο δικαίωμα και με ποίου την εντολή πάτε να βάλετε τέτοια βόμβα στην κοιλιά της χώρας;
Οι μετανάστες συμμετέχουν στο εργατικό δυναμικό της χώρας και κατά τούτο πρέπει να τους αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους. Να έχουν το δικαίωμα στην επιλογή της ενσωμάτωσης ή της διαφορετικότητας. Κι όχι με πολυπολιτισμικές απατεωνιές (που εκτός των άλλων εκτρέφουν κι Ελληνες επαγγελματίες των ΜΚΟ) οι μετανάστες να οδηγούνται εξ ορισμού στο περιθώριο, στα γκέτο, στη διαρκή ταξική εκμετάλλευση και την κοινωνική απόρριψη.
Μπορεί η πονηρία της εξουσίας και η ευήθεια (ή η ιδιοτέλεια ορισμένων αντιεξουσιαστών) να 'ναι η χαρά της ακροδεξιάς, αλλά δεν μπορεί να 'ναι μια ακόμα αιχμαλωσία της χώρας...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 1.ΙΙΙ.2011 stathis@enet.gr

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=255519


Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τι αποτυπώνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις

“Πίσω από τις λέξεις (των δημοσκοπήσεων) 
δεν κρύβεται μόνο ο Αλέξης
Γράφει ο Στάθης Διομήδης

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τον τελευταίο καιρό, δείχνουν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα ίδια ποσοστά, λίγο πιο πάνω από 20%. Σε όλες, η διαφορά δεν ξεπερνά τα όρια του στατιστικού λάθους είτε φέρεται πρώτη η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την ανάγνωση των δημοσκοπήσεων εμφανίζεται μια μεγάλη πτώση των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης πάνω από 10% αθροιστικά. Η ΝΔ έχει μια μικρότερη πτώση (αναλογικά) από τους άλλους δύο, αλλά παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερή εδώ και μήνες. 

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι φαίνονται να βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από τη ΝΔ. Για τη μεν ΔΗΜΑΡ η προσπάθεια να σταθεροποιηθεί γύρω από το 4-5% ώστε να μπει με άνεση και στην επόμενη Βουλή, δείχνει να μην έχει ευοδωθεί. Για δε το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα καθώς συνεχίζει με σταθερότητα την πορεία του προς το γκρεμό. Το γεγονός ότι η σημερινή του ηγεσία επέλεξε να ανοίξει το θέμα με τα άδεια κομματικά ταμεία και την κακοδιαχείριση του πρόσφατου παρελθόντος, δείχνει να γυρίζει μπούμερανγκ στον Βενιζέλο καθώς πλέον και οι τελευταίοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ προβληματίζονται σοβαρά για την επιλογή τους στις επόμενες εκλογές. 

Ένα άλλο στοιχείο είναι η αύξηση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής που έχει ξεπεράσει το 10%. Θα πρέπει να καταλάβουν όλες οι πλευρές του πολιτικού φάσματος ότι η φτώχεια φέρνει εξαθλίωση. Η εξαθλίωση φέρνει οργή και η οργή φέρνει βία. Ο κρατικός αυταρχισμός και τσαμπουκάς θα φέρει αντίστοιχα, ακραία κοινωνικά φαινόμενα. Όταν τα τρία κόμματα της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο η Αριστερά, δεν μπορούν να αντιληφθούν τα προβλήματα μιας ολόκληρης κοινωνίας και ουσιαστικά αρνούνται να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στα νέα δεδομένα που ισχύουν με σύγχρονους και πραγματικούς όρους και όχι με ιδεολογήματα και αμπελοφιλοσοφίες, τότε η άκρα δεξιά θα αυξάνει το ποσοστό της αλλά και τη δυναμική της στις νεαρές ηλικίες και στις παραγωγικές γενιές. Πολύ απλοϊκή ανάλυση μπορεί να ισχυριστεί κάποιος αλλά η «μοναξιά» της τρίτης θέσης που κατέχει δημοσκοπικά η Χ.Α. αυτό δείχνει… 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν αρχίσει και έχουν μια μικρή σταθερά καθοδική πορεία που κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει… 

Το ΚΚΕ δείχνει να έχει πλέον σταθερά μικρές αυξητικές τάσεις μετά από τους κλυδωνισμούς του εκλογικού αποτελέσματος του Ιουνίου αλλά και την αλλαγή ηγεσίας. 

Και τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παραμένει καθηλωμένος δημοσκοπικά και δε λέει να γίνει μια αξιόλογη και αξιόμαχη αξιωματική αντιπολίτευση. Παρά την μεγάλη επίθεση που γίνεται από την κυβέρνηση Σαμαρά στα εισοδήματα, στις κοινωνικές δομές, στην ιδιωτική περιουσία αλλά και παρά τον υπέρμετρο αυταρχισμό και την κρατική βία. 
Είναι γεγονός ότι μέσα σε μια «νύχτα» δεν είναι εύκολο κανείς να διαχειριστεί την αύξηση από 4% στο 27%. Ίσως ακόμη πιο δύσκολο είναι να υπάρξει διαχείριση της πολυφωνίας αλλά και της διαφορετικότητας 18 πλέον συνιστωσών!!! Κάτι το οποίο φαίνεται καθημερινώς από τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις πλειάδας στελεχών για το ίδιο θέμα, αλλά και την «στρογγυλή» πολλές φορές προσέγγιση του Προέδρου σε θέματα τα οποία μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ασχοληθεί καθώς δεν υπήρξε η κουλτούρα της κυβερνησιμότητας. Μεγάλο μειονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, οι θέσεις που έχει στο μεταναστευτικό που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού αλλά και η πλήρης αδυναμία του να εκφράσει έναν πατριωτικό λόγο, με ξεκάθαρες θέσεις και κόκκινες γραμμές. Εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι παρών στο ραντεβού με την ιστορία τότε, στο συνέδριο που έχει σε δύο μήνες θα πρέπει με παρρησία, να πάρει σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις και στο μεταναστατευτικό, και στα πατριωτικά ζητήματα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την οικονομική του πολιτική-πρόταση αλλά και να έχει και εναλλακτικό σχέδιο καθώς, η κατάσταση είναι ρευστή και μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε όποιας μορφής «ατύχημα» είτε στην Ελλάδα είτε σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα που θα επηρεάσει την Ελλάδα. Και τέλος, θα πρέπει να υπάρξει ενιαία στρατηγική και θα πρέπει να πει αλήθειες. ΣΚΛΗΡΕΣ αλήθειες για το που βρισκόμαστε και το που πάμε, γιατί αλλιώς θα το βρει μπροστά του. 
Η απροθυμία των ψηφοφόρων του, να συμμετάσχουν στην προσυνεδριακή διαδικασία του κόμματος αλλά και ο φόβος αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων στις κομματικές διαδικασίες, δείχνει μια καχυποψία εκατέρωθεν. 

Εν κατακλείδι, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, θα πρέπει όχι μόνο να εμπνεύσουν αλλά και να πείσουν τον ψηφοφόρο ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω τους… 

Και επειδή κενά δεν μπορούν να υπάρξουν στην ιστορία και στην πολιτική, όταν δεν πας εσύ στο ραντεβού με την ιστορία πάει άλλος!!! 

Υ.Γ. Να μην ξεχνάμε ότι: οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη, δείχνουν την τάση της στιγμής, ούτε καν της ημέρας. Είναι απλά ένα εργαλείο ενημέρωσης και πολύ περισσότερο μελέτης. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κάλπη είναι εκεί έξω, ο ίδιος ο Λαός και τα όσα βιώνει… 

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Με αφορμή την Κική Δημουλά


Κάποιος αστείος "νεο-αριστερός της μεταπολίτευσης", όπως τους αποκαλώ, με το περίεργο επίθετο Ανανδραστινάκης (άνανδρος στινάκης;), επιχείρησε να επιτεθεί στον Φαήλο Κρανιδιώτη και τους "δεξιούς" γενικότερα, με φαιδρά επιχειρήματα θολοκουλτούρας και σαχλαμάρας. Αφορμή, η ιστορία με την Κική Δημουλά, η οποία τόλμησε να ψελλίσει κάποιες αλήθειες για την κατάσταση φόβου και ανασφάλειας λόγω των λαθρομεταναστών, που επικρατεί στην Κυψέλη, στο κέντρο της Αθήνας και αμέσως στοχοποιήθηκε από ολόκληρο τον συρφετό των συνεργατών των δουλεμπόρων και της "μαφίας της λαθρομετανάστευσης" (βλ. εδώ:  http://hellenicinterest.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8.html).
Διαβάστε το άρθρο του εν λόγω στην ΑΥΓΗ (πού αλλού;), το απαντητικό άρθρο του Φ. Κρανιδιώτη και ένα κείμενο για το ποιόν του ...Ανανδραστινάκη από το ιστολόγιο "Η αριστερή στρουθοκάμηλος".
ΔΕΕ  

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης απαγγέλλει Κική Δημουλά 
Ανανδρανιστάκης Γ. 

Βρε, τι τους έμελλε να πάθουν στα καλά καθούμενα δεξιοί άνθρωποι! Από προχθές που η Κική Δημουλά έκανε τις γνωστές δηλώσεις για τους μετανάστες, έχουνε πέσει με τα μούτρα και διαβάζουνε ποίηση. Σκέψου τώρα να είσαι δεξιούρα ανεξίτηλη, ντουβάρι πετροίσκιωτο πάππου προς πάππου και να αναγκάζεσαι αίφνης να διαβάσεις "μία κυρία εξέχει στη βροχή μόνη / πάνω σ' ένα ακυβέρνητο μπαλκόνι / κι είναι η βροχή σαν οίκτος / κι είναι η κυρία αυτή/ σαν ράγισμα στη γυάλινη βροχή". Ή "ο φόβος. / Όνομα ουσιαστικόν / στην αρχή ενικός αριθμός και μετά / πληθυντικός". Είναι σαν να πετάς στον Σούπερμαν κρυπτονίτη, στον Πάγκαλο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Είπαμε, κυβερνάμε μαζί με τη ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά μην το παραξεφτιλίσουμε κιόλας.

Από προχθές αναζητώ μανιωδώς τις επιπτώσεις της αιφνίδιας ανάγνωσης ποιημάτων, μέχρι στα επείγοντα των νοσοκομείων έφτασα. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πάντως, παρέμεινε ίδιος κι απαράλλαχτος: "Καλά, πιείτε τα χάπια σας τώρα και μια σόδα, για να χωνέψετε τις αλήθειες που σας έτριψε στη μούρη η κ. Δημουλά και περαστικά", τουτέστιν, είδατε, ρε κουφάλες, σας τα λέει και η ποιήτρια, ποιήτρια δεν είναι αυτή, ρε Μουρούτη; Ίδιος παρέμεινε και ο Νικήτας Κακλαμάνης: "Μόνο όσοι δεν έχουν διαβάσει ποιήματα της κ. Κικής Δημουλά κατέληξαν στο 'φοβερό' συμπέρασμα ότι 'αφού δεν είναι αριστερή σίγουρα είναι ρατσίστρια'... Ντροπή σας". Η μισή ντροπή δική μας και η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται, μαζί με τον Σαμαρά που πουλάει τη δημόσια περιουσία. Παρεμπιπτόντως, κ. Κακλαμάνη, να διαβάσετε απαξάπαντος το "τη νύχτα αυτή / τη λέτε εσείς φωτιά / εγώ τη λέω δέντρο", μπορεί και να σας αφορά. 

Έχουνε την πλάκα τους όλα αυτά. Έχει πλάκα το πάθος με το οποίο αρπάζεται το σύστημα από δηλώσεις πνευματικών ανθρώπων για να δικαιολογήσει τα ανόσια έργα του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Δημουλά δίνει τροφή στους κρατούντες, είχε προηγηθεί η κοινή παρέμβαση των 32 τον Ιούνιο του 2011, όταν το Μνημόνιο ήταν ακόμη στα σπάργανα. Τότε η Δημουλά, ο Σαββόπουλος, ο Φασιανός, ο Στουρνάρας, ναι ο δικός μας Στουρνάρας, φώναζαν στην κυβέρνηση "Τολμήστε!". "Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς τους". Οι κυβερνώντες τόλμησαν, η τόλμη τους έφερε την καταστροφή των ανθρώπων κι ούτε ένας από τους 32 δεν βγήκε να ζητήσει συγγνώμη, να πει λάθος κάναμε, δεν καταλάβαμε. Εκτός κι αν δεν έκαναν λάθος, εκτός κι αν είχαν καταλάβει. 

"Κρυφά και φανερά σ' ακολουθούνε / οι συμμορίες κι οι βασανιστές / και ψάχνουν μέρα - νύχτα να σε βρούνε / μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε / γιατί ποτέ δεν ήταν ποιητές / το χώμα που πατούν να προσκυνούνε" (Μάνος Ελευθερίου, "Η δίκοπη ζωή"). 

http://www.avgi.gr/article/277461/o-failos-kranidiotis-apaggellei-kiki-dimoula


Η μπαμπέσικη πραγματικότητα 
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Εφημερίδα «Δημοκρατία» 12.05.2013

Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει τις ιδεοληψίες της Αριστεράς του φρεντοτσίνο, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Η οποία πραγματικότητα, διαχρονικά, ήταν και είναι ένα πολύ ενοχλητικό, μπαμπέσικο πράγμα. Διότι στα μάτια του κάθε πολίτη δεν μπορείς να επέμβεις και να κάνεις ό,τι έκαναν οι κομμουνιστές στις φωτογραφίες. Ο Στάλιν έσβηνε τον Τρότσκι κι ο Ζαχαριάδης τον Μανωλέα. Πώς να επέμβεις όμως στα μάτια του κυρ Γιάννη, που τυγχάνει συνταξιούχος παντοπώλης, ή της κυρίας Δημουλά, που είναι υποψήφια για Νόμπελ; Πώς να τους κάνεις να βλέπουν την κοινωνική χαβούζα ως κήπον ανθηρόν; Η προσωπική εμπειρία ήταν ανέκαθεν υπονομευτική των μηδενιστικών ψευδαισθήσεων. 
Διότι, αδέρφια, δεν πά' να 'σαι ποιήτρια ή συνταξιούχος του ΤΕΒΕ, ό,τι βλέπεις βλέπεις. Οταν πας βόλτα και νομίζεις ότι ζεις στην Καμπούλ ή στη Λαχόρη, όταν πας τους δικούς σου ανθρώπους στο νοσοκομείο έπειτα από ληστρική επίθεση αλλοδαπών ή μια βόλτα στο Τριμελές και Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και δεις τα παράξενα ονόματα στα εκθέματα, όταν μιλήσεις με αξιωματικούς του Εκβιαστών και σου πουν ότι έχουν φρακάρει από τις δικογραφίες, όπου τ’ «αδέρφια» του Τατσόπουλου και της Δούρου απάγουν ομοεθνείς τους, τους βασανίζουν, τους βιάζουν ομαδικά κι εκβιάζουν τις οικογένειες για να πληρώσουν τα χρωστούμενα από τη μεταφορά στην Ελλάδα, τότε τι να σου πει η Εφημερίδα των Αποτέτοιων ή οι ανακοινώσεις του κάθε βαρεμένου; 
Δεν είπε και τίποτα φοβερό η κυρία Δημουλά, που τυγχάνει και πολίτης, μάνα, γιαγιά και λίγο μικρότερη από τον πατέρα μου. Ούτε φυλετικές θεωρίες εξύμνησε ούτε τίποτα. Άλλωστε γνωρίζει, σίγουρα, όπως κι εμείς, ότι κάτι ελληνότατοι και πάλλευκοι το χρώμα «προοδευτικοί» του φουά γκρα ή ενοχικοί μπιζιμπόντηδες «δεξιοί» έχουν βλάψει την πατρίδα πολύ περισσότερο από όλους τους μαυριδερούς λαθρομετανάστες μαζί, που σπρώχνει με το αζημίωτο ο Ερντογάν στα μέρη μας. 
Η «προοδευτικιά» Εφημερίδα των Συντακτών, αυτή η θολή φωτοτυπία της πάλαι ποτέ «Ελευθεροτυπίας», σχολίασε ότι περίμενε από μια ποιήτρια κάτι παραπάνω από αυτά που λένε οι ηλικιωμένες στα λεωφορεία για να πιάσουν κουβέντα. Στα δε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πίσω από την ανωνυμία παριστάνουν διάφοροι/ες τα λιοντάρια της επανάστασης με παντόφλες, τη λίντσαραν κανονικότατα, ενώ κι οι επώνυμοι κι όλος ο συριζαίικος αχταρμάς την πέρασαν μερικά χεράκια. 
Τι κρατικοδίαιτη, τι υπερτιμημένη, τι λοιδορίες για την ηλικία της αλλά και πολλά άλλα «γαλλικά», που δεν τα γράφω. Βέβαια, όταν όλοι αυτοί θα 'χουν γίνει χώμα και τα γραφτά τους ανακυκλωμένο χαρτί υγείας, το έργο της κυρίας Δημουλά θα παραμένει κοινό κτήμα των Ελλήνων κι όχι μόνο. 
Μα το πρόβλημα έφτασε ως εδώ, μεταξύ άλλων, διότι τα γιαχωβίτικα montblanc της πολιτικής ορθότητας αρνούνται πεισματικά να πουν την αλήθεια, να ψελλίσουν αυτό που βλέπουν και λένε οι γιαγιάδες στα τρόλεϊ και τις πλατείες, είτε ποιήτριες είτε απλές νοικοκυρές. Οτι τιγκάραμε. Οτι δεν χωράμε άλλους. Οτι ευτελίστηκε η ζωή των απλών ανθρώπων με την ιλιγγιώδη κούρσα της εγκληματικότητας. Οτι το μπάτε σκύλοι αλέστε δεν είναι «δημοκρατικό δικαίωμα». Οτι ο κοινωνικός ιστός μας είναι έτοιμος να γίνει κομμάτια. Οτι στίφη μουσουλμάνων λαθρομεταναστών δεν είναι επιθυμητά ούτε αφομοιώσιμα. Οτι πρέπει να φύγουν οι παράνομοι και να ανακτήσουμε τις γειτονιές μας. Χτες. Οχι αύριο. Χτες. 
Λέξη δεν λένε γι’ αυτά τα ψώνια με τα παλαιστινιακά μαντίλια, που λιγώνονται με τον εθνικιστή λοκατζή και πιστό χριστιανό Τσάβεζ, αλλά εδώ τους ενοχλεί ο… Εθνικός Ύμνος! Μόνο παθαίνουν μηδενιστική καταληψία, αφιονίζονται μόλις κάποιος ξεβρακώσει τα ψεύδη τους ή τη σιωπή τους για τα αληθή. Θέλουν την πατρίδα παρδαλή, μια πολυεθνική, «πολυπολιτισμική» κουρελού. Έτσι νομίζουν ότι υλοποιούνται οι ψευτοδιεθνιστικές φαντασιώσεις τους. Κι όταν η πραγματικότητα τούς ρίχνει κλοτσιά, όταν οποιοσδήποτε πει την αλήθεια, ορμούν σαν ψωραλέες ύαινες, με πρωτόγνωρο μίσος, για να λιντσάρουν όποιον/α λέει απλά την αλήθεια. Στον πρώτο λύκο οι χυδαιότητες και οι χαρακτηρισμοί. Όποιος διαφωνεί μαζί τους ή αποκαλύπτει τη βλακώδη ιδεοληψία τους είναι συλλήβδην «χρυσαυγίτης», «φασίστας», «νεοναζί», «ρατσιστής», αμφισβητείται η τιμή του, η ψυχική του υγεία, το έργο του, καλλιτεχνικό, επιστημονικό, πολιτικό, λοιδορείται για την ηλικία του, την εμφάνισή του. 
Αυτοί είναι οι πραγματικοί φασίστες, αυτοί οι δήθεν «αντιρατσιστές» μουτζαχεντίν είναι το χυδαιότερο κομμάτι της κοινωνίας μας. Υποκριτές, που κάνουν πολιτικό ή «δημοσιογραφικό» τουρισμό στις γειτονιές όπου ζουν οι πραγματικοί άνθρωποι, πουλάνε διεθνισμό κι ύστερα επιστρέφουν στην ασφάλεια των βόρειων ή νότιων προαστίων ή του Κολωνακίου και των γραφείων τους. 
Αναζητείστε και διαβάστε το βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι «Η οργή και η περηφάνια», εκδόσεις Γκοβόστη, 2003. Θα δείτε πώς κάνει σκόνη όλη την ψευτοπροοδευτική μπουρδολογία για τη λαθρομετανάστευση και το Ισλάμ. Και στο κάτω κάτω γράφει πολύ καλύτερα απ’ όλους αυτούς/ές τους επίδοξους επίτιμους προξένους του Μπανγκλαντές στην Κυψέλη και τις άλλες γειτονιές, τους «χρήσιμους ηλίθιους» των δουλεμπόρων…




Ποιος είναι ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης;

Ποιος είναι όμως ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης; Απολαύστε το επίπεδο του ανδρός από εσωτερικό ξεκατίνιασμα εργαζομένων στο Κόκκινο 105,5 fm και τον Συριζα, στο blog "Λες μαλακίες":
Λες μαλακίες: 1/9/11 - 1/16/11lsm-new.blogspot.com/2011... - Προσωρινά αποθηκευμένη15 Ιαν. 2011 – Γιώργο Ανανδρανιστάκη δώσε κι άλλο, πες του κατσαβιδάκια σου να ανεβάσει κι άλλο. Χώσε 300, 400 .... 105,5 Κακομοιριά στο Κόκκινο. (δοξάστε με).105,5 ... Επειδή εκτός από Ζήτουλας, είμαστε Κάγκουρας και Γύφτουλας FM. 
Λες μαλακίες: 105,5 Κακομοιριά στο Κόκκινο. (δοξάστε με)lsm-new.blogspot.com/.../10... - Προσωρινά αποθηκευμένη14 Ιαν. 2011 – Επειδή εκτός από Ζήτουλας, είμαστε Κάγκουρας και Γύφτουλας FM. ...Ορίστε λοιπόν τι είναι το "Κόκκινο 105,5" του Στού... Ζήτουλας FM και η... 
Πολύς Τσίπρας, αλλά λίγη… τσίπα στον 105,5 στο Κόκκινο του Συνlsm-new.blogspot.com/.../10... - Προσωρινά αποθηκευμένη10 Ιαν. 2011 – Πολύς Τσίπρας, αλλά λίγη… τσίπα στον 105,5 στο Κόκκινο του Συν. Η "κάρτα ... Και ο διευθυντής Ανανδρανιστάκης, που στην αρχή πήγε να μας δείξει ένα δημοκρατικό πρόσωπο, .... Ζήτουλας FM και η... κατάρα του blooper. 
το Παγκαλοειδές του ΣΥΝ επιτίθεται (πάλι) - Λες μαλακίες - Yeslsm-new.blogspot.com/.../bl... - Προσωρινά αποθηκευμένη11 Ιαν. 2011 – Αυτός είναι ο Ανανδρανιστάκης... Το ερώτημα .... Ορίστε λοιπόν τι είναι το "Κόκκινο 105,5" του Στού... Ζήτουλας FM και η... κατάρα του blooper. 
"Εξωραϊσμός του καπιταλισμού" με τον Γιώργο Ανανδρανιστάκηlsm-new.blogspot.com/.../bl... - Προσωρινά αποθηκευμένη6 Ιαν. 2011 – Εξωραϊσμός του καπιταλισμού Γιώργο Ανανδρανιστάκη, είναι το να ... [ 100,3 + 105,5 ] ... Ζήτουλας FM: "Mail στο www, sms στο δέκα πενήντα. 
Λες μαλακίες: 1/2/11 - 1/9/11lsm-new.blogspot.com/2011... - Προσωρινά αποθηκευμένη7 Ιαν. 2011 – "Ντου και ξύλο", ο ρόλος του Γιώργου Ανανδρανιστάκη στο Κόκκινο. "Ντου και ξύλο", ο ..... Ζήτουλας FM, ναός του κομματικού βολέματος 105,5...
 Τα σχόλια δικά σας...



Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο Τσίπρας και τα άλογα του ...Γηρυόνη!


Ο Τσίπρας και τα άλογα του ...Γηρυόνη!
του Δημήτρη Ε. Ευαγγελίδη

Είχα την ασύλληπτη ατυχία να παρακολουθήσω στις ειδήσεις ένα ευτυχώς μικρό (μεγαλύτερο δεν θα το άντεχα!) απόσπασμα από την ομιλία στις 13-5-13 στον ΣΕΒ του μελλοντικού (τρομάρα μας!) πρωθυπουργού αυτής της δύσμοιρης χώρας. Αναφέρομαι σε ατυχία διότι, πέρα από από τις συνήθεις ψευτοαριστερές σαχλαμάρες (θυμήθηκε ακόμη και τον Λένιν!), την μιζέρια, τα κλαψουρίσματα και την καταστροφολογία που εξέπεμψε, διακοσμημένα όπως πάντα με κουτσαβάκικους παλληκαρισμούς (...θα ήθελα όμως ευθύς εξαρχής να σας θέσω τις απόψεις μας δίχως περιστροφές και περικοκλάδες...) που εισέπραξα, κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό όταν άκουσα να εκτοξεύει το απίστευτο: 
"Ας προσέξει μόνο με τα άλογα του Γηρυόνη" !
Επειδή δεν πίστευα στα αυτιά μου έκανα υπομονή και την επόμενη μέρα αναζήτησα την σχετική είδηση από την ιστοσελίδα της "ΑΥΓΗΣ"
(http://www.avgi.gr/article/295758/olokliri-i-omilia-tou-al-tsipra-ston-s-e-b- Ολόκληρη η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στον Σ.Ε.Β.), όπου επιβεβαίωσα την "κοτσάνα" του φαιδρού αυτού νεανία.
«...Και επί του συγκεκριμένου δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να απαντήσει κανείς στους μύθους με στοιχεία. Γιατί οι πολίτες, όλοι μας, μπορούμε και να μυρίσουμε την κόπρο του Αυγεία του πελατειακού κράτους τους, να δούμε τη Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας τους, να αισθανθούμε τα νύχια από τις Στυμφαλίδες Όρνιθες της φορολογίας τους. [...] Αν ο πρωθυπουργός θέλει να εμφανίζεται ως σύγχρονος Ηρακλής, εμείς δεν μπορούμε να του το απαγορεύσουμε. Ας προσέξει μόνο με τα άλογα του Γηρυόνη -όποιος σπέρνει δόντια δεν μπορεί να προσδοκά κοινωνικά και πολιτικά άνθη...».
Όταν κάποιος επιχειρεί να κάνει επίδειξη γνώσεων με αναφορές στην ελληνική μυθολογία οφείλει πριν απ' όλα να την γνωρίζει. Τέτοια παιδαριώδη λάθη και μάλιστα στο πλέον γνωστό κομμάτι της μυθολογίας όπως είναι οι άθλοι του Ηρακλή, δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση. Απλώς αποκαλύπτουν την ημιμάθεια, την προσπάθεια επίδειξης γνώσεων για εντυπωσιασμό, τον πολιτικό σαλταδορισμό και την γενικότερη σύγχυση ενός πολιτικάντη που οι συγκυρίες έφεραν στον αφρό και έτσι εύκολα καβάλησε το καλάμι. 
Και όχι μόνον αυτός, αλλά και ολόκληρος ο συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε για να μας σώσει, ενώ δεν είναι τίποτε παραπάνω από έναν θίασο σαλτιμπάγκων που τους ενώνει το μίσος για την Ελλάδα και κάθε τι το ελληνικό. Μπορεί να γνωρίζουν άπειρα τσιτάτα του Μαρξ, του Λένιν, του Στάλιν ή του Φούφουτου, αλλά αγνοούν παντελώς ό,τι έχει σχέση με την Ιστορία και τον Πολιτισμό αυτής της χώρας. Μου θύμισε μια ανάλογη περίπτωση ημιμάθειας από τον προκάτοχο του Αλέξη τον βαρύγδουπο κο Αλαβάνο που τα είχε μπερδέψει, πάλι σε θέμα αρχαίας ιστορίας (εδώ: http://ethnologic.blogspot.gr/2009/11/2_13.html Κουλτουριάρικα).
Η ημιμάθεια των νεο-αριστερών της μεταπολίτευσης θεωρώ ότι δεν είναι απλή μαθητική αμέλεια ή τεμπελιά. Έχει βαθύτερες ρίζες και αίτια, που η αναζήτησή τους εκφεύγει των στενών πλαισίων αυτού του άρθρου.
Εν πάση περιπτώσει πιστεύω ότι η ανθελληνική τους υστερία  μπορεί να εξηγήσει και την τόσο στενή ταύτιση όλων αυτών των μικρόνοων και ψυχαναγκαστικών τύπων με τους λαθρομετανάστες, που δεν είναι τόσο ιδεολογική (ο μακαρίτης Μαρξ είχε εξ άλλου καυτηριάσει την είσοδο ξένων εργατών σε μια χώρα και επιζητούσε την άμεση εκδίωξή τους για συγκεκριμένους λόγους), όσο ψυχολογική και πολιτισμική.  
Υπενθυμίζω λοιπόν στον κο Τσίπρα τους σχετικούς άθλους που μπέρδεψε τόσο άθλια:
"...Όγδοος άθλος του Ηρακλή ήταν η αρπαγή των άγριων αλόγων του Διομήδη. Αυτός ήταν βασιλιάς των Βιστόνων στη Θράκη, γιος του Άρη, που έτρεφε τα άγρια άλογά του με ανθρώπινο κρέας. Το Διομήδη τον σκότωσε ο Ηρακλής και, παίρνοντας τα άλογά του, τα πήγε στον Ευρυσθέα αφού τα ημέρωσε. Ο βασιλιάς των Μυκηνών τα άφησε ελεύθερα στον  Όλυμπο, όπου κατασπαράχτηκαν από άγρια θηρία.
[...]
Ύστερα, ο Ευρυσθέας τον πρόσταξε να του φέρει τα βόδια του Γηρυόνη, που τα φύλαγε ο Όρθρος, ένα φοβερό σκυλί. Ο Γηρυόνης ήταν ένας γίγαντας με τρία κορμιά και τρία κεφάλια που ζούσε σ' ένα νησί στη δυτική άκρη του Ωκεανού. Μετά από πολλές δυσκολίες κι αφού πάλεψε με τα κύματα για να φτάσει στο νησί, σκότωσε το Γηρυόνη και το σκύλο του Όρθρο. Αυτό ήταν το δέκατο κατόρθωμά του".

ΔΕΕ

Υστερόγραφο
Ξαναδιαβάζοντας το κείμενο πρόσεξα την έκφραση του εν λόγω: "όποιος σπέρνει δόντια δεν μπορεί να προσδοκά κοινωνικά και πολιτικά άνθη". Δόντια δράκοντα, απ' όσο πρόχειρα θυμάμαι, είχε σπείρει ο Ιάσωνας στην εκστρατεία του στην Κολχίδα, αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας, από τα οποία φύτρωσαν πολεμιστές, τους οποίους εξόντωσε με ένα τέχνασμα. Ο Ηρακλής ουδεμία σχέση είχε. Οποίος μυθολογικός "αχταρμάς" Θεέ μου!